Logo MojaObčina.si
DANES
8°C
4°C
JUTRI
9°C
5°C
Oceni objavo

Učenci Matjaža Kokalja z Ovsiš z vrhunskimi rezultati na 16. Tradicionalnem tekmovanju harmonikarjev za nagrado Avsenik 2023

V Begunjah na Gorenjskem je ta konec tedna potekalo 16. Tradicionalno tekmovanje harmonikarjev za nagrado Avsenik 2023, mednarodnega značaja, kjer se je za naslov potegovala 120 prijavljenih: z diatonično harmoniko je tekmovalo 98 harmonikarjev, s klavirsko pa 22. Zaigrali so dve tekmovalni skladbi: eno Avsenikovo po lastni izbiri in eno obvezno. Učenec Matjaža Kokalja z Ovsiš pri Podnartu  (akademskega profesorja glasbe in nekdanjega svetovnega prvaka v igranju na diatonično harmoniko) Gašper Komac iz Križev (Tržič), je na diatonično harmoniko zaigral obvezno skladbo S polko v svet, skladba po izbiri pa je nosila naslov V Švicarskih Alpah. Ob tem naj dodam, da je ravno za obvezno skladbo prejel posebno nagrado ZALOŽBE AVSENIK za najboljšo izvedbo po izboru žirije v sestavi: Slavko Avsenik ml. (predsednik), Igor Podpečan, Lorenz Pichler.

Tekmovanje za 16. nagrado Avsenik se je končalo v večernih urah z razglasitvijo najboljših. Prvič je Gašper Komac na oder stopil po nagrado za osvojeno 1. mesto v igranju na diatonično harmoniko med vsemi. Nato je prejel nagrado, že zgoraj omenjeno, za obvezno skladbo in se na koncu razveselil 99,33 točk ter naziva ABSOLUTNI ZMAGOVALEC 16. Tradicionalnega tekmovanja harmonikarjev Avsenik 2023.

Odlične rezultate pa so dosegli še preostali učenci, ki delujejo pod mentorstvom Matjaža Kokalja in sicer:

Aljaž Mauko – ZLATO PRIZNANJE 97,17

Filip Pintar – ZLATO PRIZNANJE 96,33

Tine Štibelj – ZLATO PRIZNANJE 95,50

Andraž Aljančič – SREBRNO PRIZNANJE 94,83

 

Iskrene čestitke!

Maja Tekavec, FOTO: Sandra Komac, Avsenik Begunje


Oglejte si tudi