Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-3°C
SOB.
10°C
2°C
Oceni objavo

Goraz Jurekovič 11. na tekmi Evropskega mladinskega pokala v Augsburgu

17. in 18. septembra se je v Augsburgu izvedla edina tekma letošnjega Evropskega mladinskega pokala. Na tekmi je nastopilo kar 12 tekmovalk in tekmovalcev. Iz našega kluba sta se na tekmo uvrstila Hana Humerca (Youth A) in Gorazd Jurekovič (Youth B). Hana je na koncu morala tekmo izpustiti zaradi bolezni.

 

V četrtek dopoldne so se v kvalifikacijah pomerile dekleta kategorije Youth A in dečki Youth B. Pri dekletih je bila Lucija Tarkuš 3. in Liza Novak 6. Obe sta se uvrstili v popoldanski finale. Pri dečkih sta se v finale uvrstila Luka Jerman (2. ) in Gorazd Jurekovič (8.). V finalu je Luka z odličnim plezanjem zmagal, Gorazd pa je na žalost po hitri napaki zaključil in končal na 11. mestu. To je bil za Gorazda prvi nastop na tekmi Evropskega mladinskega pokala in verjamem, da bo naslednjič bolj sproščen. Pri dekletih je zmagala Lucija, Liza pa je bila 4. Odlični rezultati!

 

YOUTH A, dekleta:
1. Lucija Tarkuš (SLO)
2. Marketa Janosova (CZE)
3. Lucie Watillon (BEL)
4. Liza Novak (SLO)

 

YOUTH B, dečki:
1. Luka Jerman (SLO)
2. Victor Guillermin (FRA)
3. Sam Poullain (FRA)
11. Gorazd Jurekovič (SLO)
16. Tim Korošec (SLO)

 

V petek dopoldne so bile kvalifikacije za dekleta Youth B in dečke Youth A. V kvalifikacijah je zmagala Sara Čopar in bila tudi edina od slovenk, ki se je uvrstila v finale. Pri dečkih sta se v finale uvrstila Lovro Črep (7.) in Timotej Romšak (9.). Anej Batgelj je z 11. mestom ravno zgrešil finale. V finalu si je Lovro priplezal srebrno medaljo, Timotej pa je končal na 6. mestu. Pri dekletih je v finalu Sari malo zmanjkalo za stopničke in se je tako morala zadovoljiti s 4. mestom. Pred njo se je presenetljivo uvrstila Francozinja Oriane Bertone, ki je veljala za favoritinjo za zmago.

 

YOUTH B, dekleta:
1. Aleksandra Totkova (BUL)
2. Sabina van Essen (NED)
3. Oriane Bertone (FRA)
4. Sara Čopar (SLO)
24. Eva Hren (SLO)
29. Ema Kordež (SLO)

YOUTH A, dečki:


1. Mejdi Shalck (FRA)
2. Lovro Črep (SLO)
3. Hannes Van Duysen (BEL)
6. Timotej Romšak (SLO)
11. Anej Batagelj (SLO)

 

Za njimi so nastopili še dečki Youth Junior. Za Slovenijo sta nastopila Andrej Polak in Žiga Zajc. Prvi je kvalifikacije končal na 2. mestu, drugi pa na 8. V finalu je Andrej končal tik pod stopničkami na 4. mestu, Žiga pa na 9.

 

YOUTH JUNIOR, dečki:
1. Stefan Scherz (AUT)
2. Diego Fourbet (FRA)
3. Mischa Radt (NED)
4. Andrej Polak (SLO)
9. Žiga Zajc (SLO)

 

Na žalost je bila to tudi edina tekma Evropskega mladinskega pokala letos in tudi edina tekma nasploh. Čestitke vsem mladim tekmovalcem!

 

Rezultati


Video: kvalifikacije Youth B, dečki & Youth A, dekleta
Video: finale Youth B, dečki & Youth A, dekleta
Video: kvalifikacije Youth A, dečki & Youth B, dekleta & Youth Juinors, dečki
Video: finale Youth A, dečki & Youth B, dekleta & Youth Juniors, dečki

Oglejte si tudi