Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
0°C
JUTRI
15°C
-3°C
Oceni objavo

1 zlata in 2 bronasti medalji za naše plezalce na DP-ju v Logu

V soboto in nedeljo je v Logu potekala balvanska tekma državnega prvenstva. Udeležilo se je je tudi precej članov ŠPO Radovljica.

V soboto zjutraj so s kvalifikacijami začeli člani in članice. Pri članih je nastopil Tanej Cerar Božič in kvalifikacije končal na odličnem 9. mestu. Pri članicah se je Vita Lukan z lahkoto uvrstila v finale, saj je vse balvane preplezala v prvem poskusu. Hana Humerca je bila 16.

Nadaljevali so cicibani in cicibanke, za nekatere je bila to prva tekma državnega prvenstva. Jakob Kovačič je preplezal 6 balvanov in bil 8. Tibor Mohar je bil s 4 vrhovi 11. Mina Budkovič je preplezala 3 balvane in bila 14., Lara Štremfelj pa je preplezala 1 balvan in dosegla 20. mesto.

Sledilo je tekmovanje mlajših dečkov in deklic. Najvišje od naših se je uvrstila Maksa Tišler Močnik. Preplezala je 5 vrhov in 10 bonusov, kar je bilo dovolj za 9. mesto. Marija Ponikvar je bila 19., Iza Jeran Pirih 21., Zarja Jesenko pa 24. (napisal: Jure Primc)

Zvečer je bilo na vrsti še finale za člane in članice. Edina naša predstavnica Vita Lukan se je po nekoliko manj sproščenem nastopu v finalu zavihtela na končno 4. mesto.

V nedeljo smo si ogledali plezanje starejših deklic in dečkov, ter kadetov in kadetinj. Pri starejših dečkih se je v finale uvrstil Gorazd Jurekovič, ki je edini preplezal vseh 8 vrhov. Pri deklicah se je z dobrim plezanjem v finale uvrstila tudi Tinka Rakar. Ela Glavač je tekmovanje zaključila v kvalifikacijah na 20. mestu. V finalu je Gorazd samo še potrdil svojo odlično formo ter s 3 vrhovi osvojil 1. mesto. Tinka je bila 4.Pri kadetinjah se je v finale uvrstila Hana Humerca, Maja Arnež je bila 14. Pri kadetih sta se v finale uvrstila Tanej Cerar Božič in Jan Ulčar. V finalu smo gledali odlično plezanje. Hana in Tanej sta bila odlična 3., Jan pa 6.

Vsem našim tekmovalcem čestitamo in jim želimo uspešne nastope tudi na prihajajoči težavnostni tekmi v Šmartnem pri Litiji. (Napisal: Domen Švab)

Rezultati, fotke.

Oglejte si tudi