Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
6°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

Žoga 1 : 0 Droga

V petek, 25. oktobra 2019, je Policijska uprava Kranj organizirala zanimivo predstavitev dela in poklica policist (mag. Bojan Kos, predstavnik za odnose z javnostmi, in Martina Božič, prometna policistka) za dijake 3. in 4. letnikov Ekonomske gimnazije in srednje šole Radovljica.

Preventivni projekt Žoga 1 : 0 Droga je organiziral koordinator Dejan Šučur s Policijske postaje Radovljica (PP Radovljica) v sodelovanju z Zdravstvenim domom Radovljica, ravnateljico Ksenijo Lipovšček in koordinatorko Ireno Papac z Ekonomske gimnazije in srednje šole Radovljica (EGSŠ), ravnateljico Marjano Potočnik in koordinatorko Natašo Vidic z Srednje gostinske in turistične šole Radovljica (SGTŠ) in Klubom Radovljiških študentov(KRŠ).

Za dijake prvih in drugih letnikov EGSŠ in SGTŠ so potekala preventivno-izobraževalna predavanja o Vplivu drog na prometno varnost (Bojan Zabret) in Vplivu drog na organizem (Urška Sedlar, vodja patronažne službe) s ciljem informiranja in ozaveščanja mladostnikov na temo droge ter kemične in nekemične zasvojenosti.

Na predavanjih so dijaki pridobili mnoge koristne informacije, ki sta jim jih posredovala prometni policist in vodja patronažne službe.

Sledile so preventivne delavnice v telovadnici SGTŠ na stojnici PP Radovljica, ki so potekale interaktivno in na katerih so dijaki pridobljena znanja in informacije s predavanj lahko še nadgradili. Dijaki so lahko preizkusili simulacijska očala, s katerimi so na delavnici ponazorili nevarnost vožnje pod vplivom alkohola in drog. Tako so pridobili znanja in izkušnje o varnem obnašanju v prometu, eno od prioritet projekta POŠ, nato pa so si ogledali predstavitev dela policista vodnika s službenim psom za specialistično uporabo, in sicer za odkrivanje drog.

PP Radovljica je organizirala vzporedno še prijateljsko tekmo, turnir v košarki 3 x 3, ki je potekal med ekipami EGSŠ, SGTŠ, KŠTM in PP Radovljica v telovadnici SGTŠ.

Turnir sta svečano otvorila Marjana Potočnik, ravnateljica SGTŠ, in Matej Vončina, namestnik komandirja PP Radovljica. Prijateljsko in zavzeto športno tekmo so spremljali dijaki SGTŠ in EGSŠ z učitelji. Ekipa EGSŠ je tekmo v košarki predvajala v živo na kanalu Youtube za zunanje gledalce, prav tako smo posnetke in fotografije objavili na šolskih in policijskih službenih družbenih omrežjih Instagram in Facebook.

V finalu je prepričljivo zmagala ekipa EGSŠ.

Vsi sodelujoči se že veselimo nadaljevanja tega preventivnega projekta v naslednjem letu.

Irena Papac, koordinatorka POŠ na EGSŠ Radovljica

Oglejte si tudi