Logo MojaObčina.si
JUTRI
15°C
-3°C
SOB.
10°C
2°C
Oceni objavo

Podpisana pogodba o sofinanciranju kanalizacije na Spodnjem Lancovem, prejet sklep o sredstvih za prizidek k radovljiškemu vrtcu

Občina Radovljica je v podpis prejela pogodbo o sofinanciranju gradnje kanalizacije na Spodnjem Lancovem, ki jo je minister za okolje in prostor mag. Andrej Vizjak podpisal 9. 9. 2021. Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je odločitev o finančni podpori projektu izdala julija lani, gradnja kanalizacije pa se je začela lansko jesen. Gradbena dela v vrednosti 2,995 milijona evrov izvaja Gorenjska gradbena družba. Občina bo za naložbo prejela 1,767 milijona evrov evropskih in državnih sredstev.

Kanalizacija na Spodnjem Lancovem je zadnji večji odsek v aglomeraciji Radovljica, dolg 6.100 metrov. Na javno kanalizacijo bo priključenih 300 prebivalcev. Deloma bo obnovljeno tudi vodovodno omrežje in urejene javne površine. Zaključek del je predviden do septembra 2022.

Občina Radovljica je danes prejela tudi sklep o izboru predlogov dodatnih projektov za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu v proračunskem obdobju 2022-2024, ki bo stopil v veljavo po sprejemu spremembe državnega proračuna za leto 2022 in državnega proračuna 2023. Med izbranimi projekti je tudi zagotovitev prostorov za Vrtec Radovljica, za katero bo Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport prispevalo 974 tisoč evrov. Projekt v skupni ocenjeni vrednosti 2,2 milijona evrov obsega gradnjo prizidka k obstoječemu objektu Vrtca Radovljica, v katerem bo športna igralnica z osrednjim prostorom, tri igralnice ter igralnica razvojnega oddelka. V prizidku vrtca bo tudi razvojna ambulanta. Gradnja je predvidena v letih 2023 in 2024.

Oglejte si tudi