Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
SOB.
22°C
4°C
Oceni objavo

Podelitev priznanj nagrajencem ob občinskem prazniku

Občina Radovljica je v Baročni dvorani Radovljiške graščine včeraj pripravila slovesno podelitev priznanj ob občinskem prazniku 5. avgustu.

Župan Ciril Globočnik je najprej čestital zlatim maturantom in dijakom, ki so bili odlični v vseh letnikih srednje šole. Priznanja in denarno nagrado za nadaljnje izobraževanje so prejeli Ema Babić, Zala Blaznik, Žan Bohinc, Lea Holc, Neja Jeraj Sedej, Pia Kavčič, Peter Franc Letonja, Eva Maier, Aljaž Medič, Nina Pfajfar, Eva Rekar, Lara Ropič Bizjak, Kaja Rupar, Brina Skaza, Maja Šlibar, Ema Šumi, Inja Valant in Nina Zrimšek so prejeli.

Sledila je podelitev občinskih priznanj, ki so ji prisostvovali tudi občinski svetniki in svetnice. Prejemnik velike plakete Občine Radovljica gorski reševalec Tonček Smolej je ob prevzemu priznanja med drugim poudaril: »Le malo je prostovoljnih dejavnosti, kjer bi posameznik, tudi za ceno svoje ogroženosti, reševal drugega – ki ga skoraj zagotovo do takrat še ni srečal – reševal prostovoljno, ne glede na čas in razmere, reševal tudi v primeru, ko razum šepeta o tem, da je ponesrečenec že mrtev. Organizacija, ki to zmore in redno opravlja svoje naloge na tak način, je prav gorska reševalna služba, ki v Radovljici deluje že 56 let.« Zahvalil se je vsem sedanjim in nekdanjim sodelavcem Gorske reševalne službe Radovljica in v imenu nagrajencev za priznanja in izkazano zaupanje.

Plakete Občine Radovljica so prejeli Kulturno društvo Bid Bang ob 20-letnici delovanja, ki jo je prevzel podpredsednik društva Gašper Okršlar Igor Marijan za dolgoletno članstvo in vodenje PGD Radovljica ter humanitarne akcije in podjetje Mioba za prispevek k razvoju kulturnega turizma z odprtjem Lekarniškega in alkimističnega muzeja Radovljica; v imenu podjetja je priznanje prevzela direktorica Ana Plešec. Medaljo Občine Radovljica je prejel Franc Hrovat za aktivno delovanje v društvih in sodelovanje v organizacijah odbojkarskih sodnikov.

Župan Ciril Globčnik je zbranim čestital za občinski praznik in se nagrajencem zahvalil za njihove prispevke v lokalni skupnosti, bodisi na področjih zaščite in reševanja, humanitarnosti bodisi na področjih zdravega življenja, športa in kulture, z besedami: »Z vašim delovanjem, usmerjenim v javno dobro, je življenje v naši občini polno, lepše in bogatejše. Javne institucije to delovanje lahko podpirajo, nikoli pa ga ne morejo v celoti nadomestiti."

V sporedu slovesnosti, ki ga je oblikoval scenarist in režiser dr. Rok Andres, so sodelovali baritonist, solist v SNG Opera in balet Ljubljana Ivan Andres Arnšek ob spremljavi harmonikarja Nika Kraigherja ter Ana Pirih, Ema Palovšnik in Domen Vurnik.

Posnetek podelitve priznanj bo v prihodnjem tednu  objavljen na tem mestu.

Oglejte si tudi