Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

Občinski štab Civilne zaščite aktiviran

Zaradi razglasitve epidemije covid-19 je župan Ciril Globočnik danes aktiviral Štab Civilne zaščite Občine Radovljica. Člani in enote zaščite in reševanja so v pripravljenosti.

Predstavniki občine in poveljnik štaba Janez Koselj so se z Domom dr. Janka Benedika Radovljica danes že pogovorili o sodelovanju pri  zagotavljanju potreb doma. Sprejeli so tudi inšpektorja za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami, ki je pregledal osnutek občinskega delnega načrta zaščite in reševanja ob pojavu epidemije oziroma pandemije nalezljivih bolezni pri ljudeh. Organizacijsko je osnutek načrt ustrezen, posamezne manjše pomanjkljivosti pa bodo popravljene. Inšpektor je tudi ugotovil, da je obseg zaščitne opreme, s katero razpolaga občina, zadosten.

Občani se v času epidemije na občino lahko obračajo preko e-naslova obcina.radovljica@radovljica.si ali tel. št. 04 537 23 11.

Higienski ukrepi proti koronavirusu

Najbolj preprosti ukrepi so pri preprečevanju virusa zelo učinkoviti, če se jih le dosledno držimo. Pazimo na redno uporabo maske na javnih površinah, poskušamo se ne dotikati obraza, bolj pogosto si umivajmo roke, če pa to ni možno, si jih razkužimo, ohranjamo varno razdaljo, kašljamo in kihamo v rokav ter ostanemo doma, ko se ne počutimo dobro in imamo vročino.

Kampanja »Nalezimo se dobrih navad«

Priporočila NIJZ za izvajanje dejavnosti  (COVID-19)

Oglejte si tudi