Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Naročanje na cepljenje v Zdravstvenem domu Radovljica

Zdravstveni dom Radovljica je prešel na novo obliko naročanja na cepljenje proti covidu-19. Namesto lastne aplikacije so začeli uporabljati nacionalno aplikacijo na portalu Zvem. Spletna stan zdravstvenega doma https://www.zd-radovljica.si/ omogoča dostop do nacionalne aplikacije preko ikone, ki so jo uporabljali za svojo aplikacijo. Spletni obrazec za cepljenje je dostopen na povezavi: https://zvem.ezdrav.si/cepljenje. O terminu cepljenja boste pravočasno obveščeni s SMS sporočilom ali po telefonu. Pri vabljenju na cepljenje upoštevajo nacionalno strategijo.

Če prijava preko spletnega obrazca za vas ni mogoča, vam bo pri tem pomagalo osebje zdravstvenega doma. Če sami res niste vešči spletnega naročanja in nimate nikogar, ki bi vam pri tem pomagal, lahko pokličete na telefonsko številko 030 702 882, in sicer v sredo, četrtek ali petek med 7. in 10. uro ali v ordinacijskem času v ambulanto izbranega osebnega zdravnika.

Pogosta vprašanja in odgovori

1. Kdo je trenutno na vrsti za cepljenje?

Cepijo v skladu s strategijo, objavljeno 22.4.2021 (https://www.nijz.si/sites/www.nijz.si/files/uploaded/priporocila_za_cepljenje_proti_covid_uskl_psc_apr_2021.pdf). K prijavi aktivno spodbujajo vse starejše nad 50 let pa tudi vse ostale, ki imate izbranega osebnega zdravnika v Zdravstvenem domu Radovljica, da se čim prej prijavite na cepljenje preko spletnega obrazca.

2. S katerim cepivom cepimo?

Cepiva mRNA (Comirnaty, Moderna):

- osebe stare 50 let in več,
- posebej ranljivi kronični bolniki ne glede na starost,
- nosečnice,
- če je cepivo na voljo, tudi ostali prebivalci po vrstnem redu v skladu s strategijo.

Vektorska cepiva (Vaxzevria, Janssen):
- osebe stare 50 let in več, ki želijo biti čim prej cepljene,
- ostali prebivalci po vrstnem redu v skladu s strategijo.

Cepiva Moderne in Janssena zaenkrat v ZD Radovljica niso prejeli.

3. Kdaj prejmem drugi odmerek?

Po opravljenem cepljenju s prvim odmerkom cepiva boste vabljeni na cepljenje z drugim odmerkom preko sms sporočila ali klica na stacionarni telefon:

- cepivo Comirnaty (Pfizer-BioNTech) vsaj 21 dni oz. 3 tedne po prvem odmerku,
- cepivo AstraZeneca 12 tednov po prvem odmerku.

Če se cepljenja ne udeležite (npr. iz razloga bolezni ali poškodbe), to sporočite na e-naslov: cepljenjeRAD@zd-radovljica.si. Po popolnem prehodu na nacionalni sistem naročanja pa bo sporočanje  o izostanku potekalo preko smsa na nacionalni aplikaciji.

4. Kje poteka cepljenje?

Cepljenje poteka v telovadnici v Zdravstvenem domu Radovljica. Dostop je mogoč preko parkirišča za lekarno, za težko pokretne osebe pa preko glavnega vhoda.

5. Kaj potrebujem s seboj na cepljenju?

S seboj imejte zdravstveno izkaznico, zaščitno masko, očala za branje, če jih potrebujete, in seznam rednih zdravil, ki jih jemljete. Cepilno kartico cepljenja proti covidu-19 dobite ob prvem cepljenju.

6. Če sem prebolel okužbo s covid-19, kdaj se lahko prijavim na cepljenje?

Na cepljenje se lahko prijavite že zdaj. Po trenutnih nacionalnih smernicah vas bodo na cepljenje povabili od 6 do 8 mesecev po preboleli okužbi.

7. Kako pridem do uradnega potrdila o cepljenju?

Vsak državljan lahko dostopa do svojih  medicinskih podatkov preko portala Zvem, tudi do potrdila o cepljenju. Na portalu so navedena navodila, kako do podatkov lahko dostopate, na povezavi https://zvem.ezdrav.si/-/navodila-za-prijavo-v-portal-zvem.

Cepljenje zaposlenih v gospodarski dejavnosti

V prihodnjih tednih, predvidoma v začetku junija, se bo v Sloveniji nadaljevalo tudi cepljenje zaposlenih v gospodarski dejavnosti. Pomembno je, da čim prej zaščitimo čim večji odstotek zaposlenih in zmanjšamo odsotnosti z dela zaradi covida-19. Za organizacijo cepljenja je odgovoren cepilni center, ki se nahaja na območju, na katerem gospodarske družbe izrazijo interes po organiziranem cepljenju svojih zaposlenih. Podjetje pripravi seznam zaposlenih in pogodbenih sodelavcev, ki bi se želeli cepiti. Za točen termin in lokacijo cepljenja se bo podjetje dogovorilo z odgovorno osebo cepilnega centra in ji posredovalo skupno število oseb za cepljenje. Vrste cepiva ne bo mogoče izbirati.

Cepljenje bo namenjeno vsem zaposlenim, ki še niso bili cepljeni proti covidu-19 in so starejši od 18 let. Cepijo se lahko tudi tuji državljani, če so zaposleni v slovenskem podjetju, pogodbeni partnerji in študenti, ki opravljajo delo ali delovno prakso v podjetju.

Vsi, ki so prvi odmerek cepiva že prejeli pri drugem izvajalcu (cepilnem centru ali pri izbranem osebnem zdravniku), tudi naslednjega prejmejo na ta način.

Če so zaposleni že prijavljeni na cepljenje pri svojem izbranem zdravniku ali preko zVEM in s strani cepilnega centra še nimajo določenega termina, lahko cepljenje opravijo v okviru v podjetja.

Urnik testiranja v  tednu od 17. do 21. maja

ponedeljek

Naročene skupine

torek

7.30

9:00

Naročene skupine

10:00

12:00

Množično testiranje

sreda

14:00

15:00

Naročene skupine

16:00

19:00

Množično testiranje

četrtek

/

Ni testiranja

petek

7.30

9.00

Naročene skupine

10:00

12:00

Množično testiranje

Za zaposlene, ki potrebujejo redna tedenska testiranja za opravljanje dela, se delodajalec za termin dogovori z Zdravstvenim domom Radovljica (kontakt: alenka.groselj@zd-radovljica.si).

V primeru pozitivnega testa na množičnem testiranju ostanite doma in se samoizolirajte, pokličite svojega zdravnika, počivajte in pijte zadostno količino tekočin.

Na testu pozitivna oseba naj obvesti svoje kontakte, ki so nastali do dva dni pred potrditvijo okužbe. Karantena je samoizolacija oseb, ki so bile v stiku s pozitivno osebo, z namenom preprečitve širjenja okužbe.

Oglejte si tudi