Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
2°C
NED.
13°C
-1°C
Oceni objavo

Kongres kozmetikov in frizerjev v Postojni

V soboto, 16.11.2019, je potekal kongres kozmetikov in frizerjev v organizaciji strokovne sekcije kozmetikov in frizerjev pri OZS. Kongresa so se udeležile tudi članice frizerske sekcije iz OOZ Radovljice ter več kot 200 udeležencev srečanja. Uvodoma jih je nagovorila Petra Mrhar, predsednica sekcije kozmetikov pri OZS, in izpostavila, da se zavzemajo za ponovno regulacijo dejavnosti manikiranja in stiliranja trepalnic, predvsem zaradi varnosti strank in tveganj za izvajalce dejavnosti, ki izvajajo tovrstne storitve brez ustreznih strokovnih znanj. 

Zbrane je v imenu krovne organizacije pozdravil Bogdan Oblak, predsednik Odbora za gospodarstvo pri OZS, in predstavil prizadevanja zbornice pri oblikovanju čim boljših pogojev dela predvsem za male obrtnike in podjetnike, ki jih je največ in so hkrati gonilna sila razvoja gospodarstva.

Popoldanski del kongresa je bil namenjen predvsem frizerjem, po uvodnih besedah Mitje Sojerja, predsednika sekcije frizerjev pri OZS, pa je sledil še zanimiv strokovni del s predavanji in delavnicami za frizerje. 

Oglejte si tudi