Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
-2°C
ČET.
12°C
2°C
Oceni objavo

Medobčinsko partnerstvo med Wangnom in Bledom

Pobratena švicarska občina Wangen an der Aare je predstavnike blejske občine povabila na ustanovitev društva "Medobčinsko partnerstvo med Wangnon in Bledom".

Poleg župana Janeza Fajfarja so se dogodka udeležili Matjaž Završnik, direktor Zavoda za kulturo, Srečko Vernig, predsednik Muzejskega društva Bled in Vojko Zavodnik, avtor nove izjemne monografije o Rikliju. Prav polstoletno blejsko delovanje Arnolda Riklija, ki je bil l. 1823 rojen v Wangnu, je bil povod za medsebojno združevanje že dobrih dvajset let, ki so ga lani poleti "okronali" s podpisom listine o pobratenju. Na ustanovno skupščino je bila povabljena tudi slovenska veleposlanica v Švici, Marta Kos, ki je kakih petdeset prisotnih navdušila s svojim govorom.

»Prislovično zadržani Švicarji so se še enkrat dokazali kot topli in gostoljubni znajo biti, ko si pridobiš njihovo zaupanje. V uglednem Berner Zeitung je danes izšel precej dolg članek z naslovom Od kremšnit do državnega obiska. Zdaj je tudi na nas, da med seboj povežemo prebivalce obeh občin na kar se da različnih področjih, kar je sploh glavni namen takih in podobnih mednarodnih občinskih povezav,« je povedal blejski župan Janez Fajfar. Bled se bo v Wangnu ponovno predstavil na srednjeveških dnevih  sredi oktobra.

Oglejte si tudi