Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Z zadnje Gverilske čitalnice

Dasiravno se je marčevska Gverilska čitalnica iztekla že pred časom, povsem namerno objavljamo tale zapis šele danes. Namerno zato, ker se bo Meteorita 2018 odvijala čez dober teden dni.

Meteorita nas je obiskala ne samo z majico v naslovni fotografiji, ampak tudi z obširno predstavitvijo svojega programa. Pogovarjali smo se o tem, kako so se letos odločili, da bodo zgodbo gradili okrog slovenskih pravljičnih fantazijskih junakov, kako bodo na stojnicah poskušali zajeti čim več tega, kar ponuja slovenski predvsem knjižni trg s področja znanstvene fantastike, da so potrdili sodelovanje stand up komika Tilna Artača ...

Sicer si skoraj vse, o čemer smo se pogovarjali, lahko preberte na priložnostnem letaku, katerega posnetek objavljamo (majica je precej bolj nezgovorna!). Skoraj vse, vendar se bo ob Meteroriti dogajalo še veliko več. Ne samo suvanje meteorita ob merjenju moči z gorenjskim mišičnjakom Denisem Porčičem (ki ima poleg mišic tudi hiter in točen udarec) in o tem, kako so pripravljeni na slabo vreme, s katerim sobota 7. aprila in nedelja 8. aprila lahko postrežeta na Jesenicah na trgu pred gledališčem, želeli so si tudi, da bi za obiskovalce postavili mobilni planetarij s strokovnim voditeljem (zdaj že vemo, da jim je uspelo). O stvareh, ki so se mrzlično nadgrajevale v zadnjih štirinajstih dneh nismo mogli veliko govoriti. Jih pa lahko spremljamo na Facebooku, kjer ima tudi letošnja Meteorita svoj dogodek.

Fantje, ki si že nekaj let zapored prizadevajo na noge postaviti zdaj že tradicionalni in edini festival znanstvene fantastike na Gorenjskem, letos ne skoparijo z delom. No, nikoli doslej niso.

Marsikdo se bo vprašal, kaj dela tak festival na Jesenicah. Čemu le? Tam je padel meteorit, tam imajo deklico Meteorito (na sliki na letaku!) in letos ob njej še druge slovenske literarne fantastične junake.

Jih kdo zna našteti?

Martin Krpan, Peter Klepec ... še kdo?

Odgovore bo treba poiskati prihodnjo soboto na Jesenicah. In verjemite, da kljub namigom na Facebooku slovenskih politikov tam ne gre iskati. Ker niso ne znanstveni, ne fantastični in ne junaki. Preprosto ne sodijo zraven.

 

Oglejte si tudi