Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Vabilo na prireditve ob občinskem prazniku

Proslava občinskega praznika ob obletnici rojstva Antona Tomaža Linharta bo v sredo, 11. decembra, ob 20. uri v Linhartovi dvorani v Radovljici. Na proslavi v režiji dr. Roka Andresa bodo nastopili otroška gledališka skupina Linhartovi čuki in otroška folklorna skupina Č'bele, Monika Avsenik in The Mood Swingers ter Katja Stušek, Blanka Grašič in Sašo Gašperin s Turizma in kulture Radovljica.

 

Osrednja pozornost bo namenjena občinskim nagrajenkam in nagrajencem, ki jim bo priznanja izročil župan Ciril Globočnik. Plakete Antona Tomaža Linharta bodo prejeli Ljudska univerza Radovljica ob 60-letnici delovanja, Mestni muzej Radovljica za izvedbo evropskega projekta di Story in Suzana Adžić za dolgoletno udejstvovanje v ljubiteljski kulturi, mentorstvo otroške gledališke skupine Linhartovi čuki in prenašanje znanja na mlade.

 

Prejemniki pečatov Občine Radovljica so Matej Šparovec za dolgoletno ribiško upravljanje ter prispevek k ohranjanju narave, Jože Bešter za aktivnosti in prispevek k napredku Krajevne skupnosti Otok in Marjana Ahačič za dolgoletno profesionalno urejanje Deželnih novic in obveščanje o lokalnih zadevah. Medalji Občine Radovljica pa bodo prejeli sodelujoči v projektu Oživimo srce za izjemno prizadevnost pri povečevanju možnosti preživetja občank in občanov ob srčnem zastoju ter Uršula Kavar za ohranjanje slovenskega ljudskega izročila in prenašanje znanja na mlade folklornike.

 

Študenti, ki so z odliko opravili zaključni letnik študija in diplomo, bodo prejeli priznanje in denarno nagrado za nadaljnje strokovno izpopolnjevanje. To so Domen Cvenkel, magister inženir elektrotehnike, in Tilen Cvenkel, diplomirani inženir elektrotehnike, iz Ljubnega, Jaka Koselj z Lipnice, doktor medicine, Liza Šparovec z Dobrega Polja, magistrica glasbe, in Neja Zupan iz Radovljice, diplomirana dizajnerka.

 

Pred proslavo bo tradicionalna podoknica Linhartu Mešanega pevskega zbora Anton Tomaž Linhart Radovljica, ki se bo 11. decembra ob 19.15 uri začela na Linhartovem trgu.

 

Muzeji radovljiške občine pa ob občinskem prazniku med drugim pripravljajo muzejski večer Literarna Radovljica z literarnim zgodovinarjem Miranom Hladnikom. Prireditev bo v četrtek, 12. decembra, ob 18. uri v Šivčevi hiši. Že drevi pa bodo v Galeriji Šivčeva hiša odprli razstavo Irene Kolar Miška si poišče nov dom.

 

Pregled prazničnih prireditev

 

ČETRTEK, 5. DECEMBER 2019

Ob 18. uri, Galerija Šivčeva hiša
Miška si poišče nov dom
Odprtje razstave Irene Kolar
(Muzeji radovljiške občine)

 

TOREK, 10. DECEMBER 2019

Ob 18. uri, Kovaški muzej Kropa
Simbolika zmajev in kroparski kovani zmaji
Muzejski večer z Markom Frelihom
(Muzeji radovljiške občine)

 

SREDA, 11. DECEMBER 2019

Ob 19.15 uri, Linhartov trg
Podoknica Linhartu z MePZ Anton Tomaž Linhart Radovljica
(JSKD Območna izpostava Radovljica)

 

Ob 20. uri, Linhartova dvorana Radovljica
Osrednja proslava občinskega praznika s podelitvijo občinskih priznanj
(Občina Radovljica)

 

ČETRTEK, 12. DECEMBER 2019

Ob 18. uri, Šivčeva hiša
Literarna Radovljica
Muzejski večer z literarnim zgodovinarjem Miranom Hladnikom
(Muzeji radovljiške občine)

 

SOBOTA, 14. DECEMBER 2019

Ob 20.20 uri, Linhartova dvorana Radovljica
Stop Pops 20
Koncert ob 20-letnici Bid Banga Radovljica
(KD Bid Bang, vstopnice: Linhartova dvorana Radovljica)

 

SOBOTA, 21. DECEMBER 2019

Ob 20. uri, Radovljiška graščina, Baročna dvorana
Koncert Harmonikarskega orkestra Glasbene šole in KUD Radovljica
(Glasbena šola Radovljica)

 

DECEMBER 2019 IN JANUAR 2020

Galerija Avla, Občina Radovljica
»Horizonti«
Slikarska razstava Matjaža Arnola in Aleša Varla
(Občina Radovljica)

Oglejte si tudi