Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

Umetniška šola za odrasle - PROGRAM OKTOBER 2019

Program vodi mag. Anja Tolar Tomšič, Ilustratorka, animatorka in pedagoginja. Akademska slikarka (ALUO), magistra umetnosti (Oddelek za oblikovanje na ALUO) in diplomirana filmska animatorka (Ravensbourne University, London).Vsa ta področja tudi poučuje in se poleg tega ukvarja tudi z oblikovanjem in ilustracijo. V svojih delih klasične oblike umetniških del prepleta z novejšimi mediji (digitalna fotografija, film, računalniška 2D in 3D grafika). Za svoje ustvarjanje je bila nekajkrat nagrajena, za sabo pa ima že lepo število uspešnih skupinskih in samostojnih razstav ter ilustratorskih in animacijskih projektov, tako doma kot v tujini. Živi in ustvarja v Lescah na Gorenjskem.

 

Umetniška šola za odrasle se izvaja enkrat tedensko. 

Z malce strokovne spodbude in truda je prav vsakdo sposoben ustvariti kvalitetno umetniško delo, najsi bo to na področju likovne umetnosti, fotografije, filma,… Skozi sklope kratkih delavnic, ki bodo obsegale različna področja umetniškega izražanja (risanje, slikanje, fotografije, ilustracija, film,…), lahko udeleženec razvije različne kompetence, obogati svoj osebni izraz in se preprosto – sprosti in uživa. Delavnice niso vezane na stopnjo predznanja. Material za izvedbo delavnice priskrbi organizator.

Obvezne prijave na info@CenterVeriga.si.
Za več informacij pišite na anja.tolar@gmail.com ali pokličite na 041916777.  

PROGRAM OKTOBER 2019
sobota, 5.10.2019 - ŠNELKURS IZ DIGITALNE FOTOGRAFIJE
Zelo na kratko, zabavno in strukturirano bomo šli skozi katerikolifotoaparapačimate, tako da ga vas ne bo več strah in tako, da boste na koncu razumeli, zakaj nekaj ni ostro ali je slabo osvetljeno. Domov boste odnesli tudi delovni list, da vam pomaga, da si premislite, če boste v obupu ponovno želeli poseči po avtomatiki. 

sobota, 12.10.2019 - PISASSOVA PTICA, osnove risanja s črto
Ste o sebi vedno mislili, da »NE ZNATE RISAT«?! Bomo pokazali preproste finte, da vam tega nihče več ne bo nasedel. Skušali bomo tudi razumeti, kje se dejansko zgodi risba - v očeh, ki ne vidijo prav, porednih možganih, ali roki, ki nas ne uboga.

sobota, 19.10.2019 - RISANJE S POMOČJO GEOMETRIJSKIH TELES

… še več preprostih fint, da vas ne bo več strah spoprijeti se z risanjem česarkoli, kar gledate, s kateregakoli kota. Sploh človeškega telesa, dreves, živali,…

sobota, 26.10.2019 - MICHELANGELOVE ROKE, osnove risanja rok
Ogledali si bomo nekaj primerov in različnih pristopov znanih umetnikov k risanju rok, pa tudi plastično anatomijo roke in kako ta vpliva na zgornje plasti kože in – narisali svojo roko.

 

Za več informacij pišite na anja.tolar@gmail.com ali pokličite na 041916777.  

Oglejte si tudi