Logo MojaObčina.si

Radovljica

DANES
16°C
-6°C
JUTRI
15°C
-7°C
Deli
3355

NAJLEPŠI CVET NA MARETOVEM RANČU

V  mesecu maju in juniju poteka vseslovenski projekt imenovan Teden vseživljenjskega učenja, v katerega se vključujejo območne ljudske univerze in različne območne in lokalne organizacije. K sodelovanju smo pristopili tudi mi, turistična kmetija Maretov ranč. Kljub temu, da je ranč proč od urbanega okolja, saj je lociran na področju Taleža, sredi jelovških gozdov, so delavnice, ki jih organiziramo ob sobotah dobro obiskane. Obiskovalci so različni, od  družin z otroki, ki pridejo obiskat domače  živali,  do  starejših,  ki obisk delavnic združijo z izletom v naravo.

V  prvi delavnici smo izdelovali cvet iz kolaž papirja v origami tehniki. Origami je tehnika prepogibanja papirja v določeno obliko in izhaja iz Japonske. Se še spominjate , kako izdelati kapo iz časopisnega papirja ali pa letalo iz lista, ki ste ga iztrgali iz šolskega zvezka! Ali pa zgodbe Sadako hoče živeti, v kateri deklica izdeluje tisoč  žerjavov , da bi ubežala smrti..  To je to. S pregibanjem  papirja lahko ustvarjamo rože, živali, okraske, posodice. Origami ima na Japonskem pomembno vlogo v vzgoji otrok, ker to ni samo igra ampak je to glavni element v razvoju domišljije in ustvarjalnih sposobnosti. Izdelovanje origamija razvija točnost , natančnost  in daje prve izkušnje v branju tehničnih načrtov.

Gospe, ki so na naše delavnice prispele iz Kranja, so po navodilih vodje delavnice Andreje Kerč izdelale vsaka svoj cvet.  Z izdelovanjem so preizkusile prej omenjene sposobnosti in dobro jim je šlo. Na koncu dela je nastal prav prisrčen pisan šopek.

Na Maretovem ranču bo sta v mesecu juniju izvedene še dve delavnici. 10. junija Moj mozaik in 27. junija Poletna lučka. Dostop do ranča je preprost. Od Lipnice do ranča na  Taležu, hišna številka 28, pridete lahko z avtom, kolesom ali pa naredite planinski  pohod.  Smerokazi na katerih so bukovi listki vas bodo usmerjali v pravo smer. Lahko pa se povzpnete iz Ribnega ali iz Kupljenika  na Talež , potem pa do ranča. Pot vas bo vodila skozi gozd in mimo cvetočih travnikov. 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!