Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
2°C
NED.
13°C
-1°C
Oceni objavo

Dobili se bodo v Kobaridu

V nedeljo, 6. novembra bo v Kobaridu letošnje državno srečanje literatov seniorjev V zavetju besede, na katerem bodo predstavili tudi najboljšo samozaložniško knjigo.

Srečanje Javnega sklada za kulturno dejavnost Slovenije bo v glavnem potekalo v Domu Andreja Manfrede v Kobaridu, kjer bo razglasitev najboljših popoldan. Že čez dan bo potekala literarna delavnica za finaliste tekmovanja, ki so jih izbrali na regijskih srečanjih po celi Sloveniji v spomladanskih mesecih.

Delavnico bo vodila Ana Porenta (1965) magistrica znanosti (FF Ljubljana, Oddelek za pedagogiko in andragogiko), učiteljica, ustanoviteljica Zavoda za razvijanje ustvarjalnosti, soustanoviteljica portala www.pesem.si ter glavna urednica tega spletnega medija od njegovega nastanka (2007). Ana Porenta je tudi državna selektorica letošnjega tekmovanja.

Na delavnici bo sodelovalo 25 najboljših literatov iz vse Slovenije in avtorjev različnih literarnih zvrsti. Med njimi je Ana Porenta izbrala 5 finalistov, ki po njenem mnenju vsaj za odtenek odstopajo od ostalih izbrancev regijskih izborov.

Z Gorenjske sta se na nacionalni izbor uvrstila Iztok Alidič iz Kranja (kategorija nad 70 let) in Andrej Kokot iz Radovljice (50-70 let).

V večerni predstavi bodo po predstavitvi udeležancev objavili tudi zmagovito samozaložniško knjigo leta.


Oglejte si tudi