Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

Ta veseli knjižni svet

Knjižničarke in knjižničarji Knjižnice Antona Tomaža Linharta Radovljica v vseh svojih enotah že dvanajsto leto zapored z bralno akcijo za odrasle Ta veseli knjižni svet vabimo bralke in bralce k sodelovanju.

 

Od oktobra do aprila ponujamo v branje dela na izbrano temo. Če smo lani potovali po Afriki in spoznavali zgodbe močnih žensk, vas letos vabimo na Japonsko. Verjamemo, da boste nad nekaterimi deli odličnih avtorjev dežele vzhajajočega sonca presenečeni, saj je njihovo dojemanje sveta resnično drugačno. Besedila so prežeta s tradicijo, a hkrati moderna in aktualna. Lahko se prepustite opisom dvornega življenja v 11. stoletju, spoznate svet samurajev in prvih odprav, pokukate v zakulisje življenja gejš in jakuz ali pa sočustvujete z usodo preživelih po drugi svetovni vojni in odkrijete neznane zgodbe japonskih otrok po njej.

 

Od nekdaj so na Japonskem častili in spoštovali naravo, zato smo med osemdeset predlaganih naslovov dodali še izbor knjig, ki poveličujejo naravo, njene lepote in vrednote ter skrb za njeno ohranitev. Posezite po priročnikih, ki spodbujajo pristen stik z njo, ali izberite zgodbe, ki skozi usode junakov prikažejo osupljivo moč življenja.

 

Privoščite si skodelico japonskega čaja in se nagradite z drobnim haikujem, pesniškimi utrinki, ki v nekaj mojstrskih besedah zajamejo en doživljaj, en vtis, eno resnico, ali filmskimi mojstrovinami, ki slavijo japonski tempo premišljevanja, naravo, drobne radosti vsakdana in medosebne vezi.

 

Vsem, ki se boste v naši družbi s knjigo podali na Japonsko in v naravo in boste prebrali vsaj sedem del, bomo ob zaključku akcije podelili nagrado in priznanje. Vabljeni k branju.

 

                                                                                                                             

Barbara Klinar

Oglejte si tudi