Logo MojaObčina.si
DANES
6°C
4°C
JUTRI
8°C
4°C
Oceni objavo

Predstavitev in test slikarskih tehnik

Datum delavnice: četrtek, 30. 1. 2020

 

Ura: od 18.00 do 21.00

 

Tema: PREDSTAVITEV IN TEST SLIKARSKIH IN RISARSKIH TEHNIK

 

Trajanje delavnice: 3 ure

 

Potek delavnice: Preizkušali in ugotavljali bomo kateri materiali in tehnike nam ležijo na duši ali v roki, ugotovili bomo zakaj nam je oljni pastel kar naenkrat všeč (če uporabimo prave materiale) in zakaj oljno slikarstvo paše mojemu karakterju. Imeli boste možnost preizkusiti vse možne klasične slikarske in risarske tehnike. Od akrila, olja, oljnih in suhih pastelov, akvarelov, tekočih akrilov, oglja in različnih kvalitet suhih barvic, pa vse do različnih vrst papirja in podlag, ki so nam na voljo. Ugotovili bomo, da k marsikateri klasični slikarski tehniki paše tudi “krafterski” material na katerega običajno pri “resnem”slikarskem delu sploh ne pomislimo. Pogovarjali se bomo o tem kaj in kako kombinirati tehnike med seboj. Se spoznavali skozi risbo in barvo. Se pogovarjali o zaščiti in fiksiranju likovnih del.

 

Materiali in pripomočki: Slikali boste na stojalih, deskah ali mizi  in ugotovili pozicijo, ki vam najbolj odgovarja.

V ceno je vključen ves testni material: vsaj 20 različnih slikarskih in risarskih tehnik, pripomočki za nanašanje, papirji, ter različni laki in fiksativ.

 

Skupina in prijave:  od 3 do 8 oseb, prijave na delavnice so obvezne

 

PRIJAVE sprejemamo na info@CenterVeriga.si 

VEČ o delavnicah in programu www.CenterVeriga.si

 

Priporočena starost: 8-99 let

 

Delavnice vodim Zdravka Rihtaršič, prof. lik. um. Če se udeležite vseh 13 delavnic, ob koncu prejmete tudi skripto in potrdilo o opravljenih delavnicah.

Oglejte si tudi