Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
1°C
ČET.
12°C
1°C
Oceni objavo

Diamantna maturanta na EGSŠ Radovljica

V soboto, 6. oktobra 2018, je na Brdu pri Kranju potekala podelitev priznanj diamantnim maturantom. Minister za izobraževanje, znanost in šport dr. Jernej Pikalo in predsednik Republike Slovenije Borut Pahor sta tudi letošnjo generacijo maturantov, ki so na poklicni in splošni maturi dosegli vse možne točke, povabila na slavnostni sprejem.

 

Na Ekonomski gimnaziji in srednji šoli Radovljica sta vse možne točke, torej 23, prejela Gal Mladenović in Tadej Pernuš, oba v programu medijski tehnik.


Diamantna maturanta sta bila to leto 102 dijaka. Na splošni maturi je maturo z vsemi točkami (34 točk) opravilo 14 dijakov, med njimi 9 deklet in 5 fantov. Najboljši maturanti prihajajo iz 9 šol. Pri poklicni maturi je bilo kandidatov, ki so dosegli vse možne točke (20 ali 23 točk) 88, med njimi 47 deklet in 41 fantov. Najuspešnejši kandidati na poklicni maturi prihajajo iz 43 izobraževalnih zavodov.

 

Na šoli smo res ponosni na naša diamantna maturanta, ki poznata recept, kako biti uspešen. Gal in Tadej sta to dokazala. Vesta, da v življenju ne moremo samo zamahniti s paličico in dobiti vse v stilu Mizica, pogrni se. Vsi moramo večkrat pošteno zavihati rokave, garati, za »lajf, ki ga furamo«.

 

Ana Hlebanja za EGSŠ Radovljica

 

Oglejte si tudi