Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

3. Mednarodno klavirsko tekmovanje "Radovljica 2022"

Na 3. mednarodnem klavirskem tekmovanju, ki je potekalo od 27. do 30. oktobra v Radovljici, je prvo nagrado v najstarejši kategoriji pianistov do 24 let osvojil Tommaso Boggian iz Italije.

Drugo in tretjo nagrado sta dobila Adelajd Zhuri iz Albanije in Kwan Hsin-Yu iz Tajvana, ki je osvojila tudi posebno nagrado Ambasade Republike Argentine na Dunaju za najboljšo izvedbo ibero ameriške skladbe.

Šest članska žirija je posebni nagradi podelila še Vitu Saulle za najobetavnejšega mladega pianista in Teodori Kapinkovski z udeležbo na mojstrskem seminarju v Radovljici.

V mlajših kategorijah so bili nagrajeni Klara Magjarević, Stefan Boucabeille, Kevin Lu in Sofia Donato. Drugo in tretje mesto sta osvojila Lenart Šifrar in Jošt Vidergar. Klemen Šubic pa je dosegel tretje mesto v srednji kategoriji.

Na 3. mednarodnem klavirskem tekmovanju v Radovljici je bilo prijavljenih 27 pianistov iz 13 držav. Organiziralo ga je kulturno-umetniško društvo La Casa de Kamna, umetniško pa sta ga vodila pianista TeresaTrevisan in Ruben Dalibaltayan, tudi člana šestčlanske žirije, ki je ocenjevala mlade glasbenike.

Pianisti so morali v program uvrstiti tudi skladbo avtorjev iz ibero-ameriških držav.

Na otvoritvenem koncertu štiridnevnega tekmovanje je nastopil lanski zmagovalec Ondrej Zavadil, v spremljavi Komornega orkestra Furlanije Julijske krajine, pod vodstvom dirigenta Romola Gessia.

Vsi zmagovalci so se udeležili zaključnega koncerta s podelitvijo nagrad, v prisotnosti župana Radovljice, Cirila Globočnika, ambasadorjev Republike Argentine Gustava Ainchila in Fabiane Loguzzo ter sekretarke z Ministrstva za kulturo RS Minke Jerebič.

Koncerta in tekmovanje smo lahko prvič v živo spremljali tudi na YouTube kanalu, posnetki so na voljo na spletni strani www.radovljicapianocompetition.com.

 

 

 

Oglejte si tudi