Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C
Oceni objavo

KROPARSKI GLASBENI ABONMA 2023

Koncertni program Kroparskega glasbenega abonmaja je po drugi uspešni sezoni, ki je ponudila obilico kvalitetnih in odmevnih koncertnih dogodkov, tudi letos pestro zasnovan.

Program tretje sezone je pester, barvit ter atraktiven in zelo poslušljiv. Na posameznih koncertih bo mogoče zaslediti tudi glasbena dela, ki se jih sicer zaradi svojih izjemnih tehnično-izvajalskih zahtevnosti, po svetu ne izvaja prav pogosto. Z velikim veseljem napovedujemo nastop priznanega godalnega kvarteta Tartini, nagrajenke Prešernovega sklada – violinistke Lane Trotovšek ter mednarodno uveljavljene skupine Ensemble Minui, ki je s svojim koncertom poslušalce spravila na noge že v lanski sezoni. Zaključek letošnje sezone v decembru bo malce drugačen. Napovedujemo filmsko glasbeni dogodek v živo – Erotikon (z Ito Rino v glavni vlogi), pri katerem bo ob uporabi orkestrske jame in novega filmskega platna dodobra prišla do izraza tudi večplastnost velike dvorane Kulturnega doma v Kropi.

Bogata glasbena tradicija Krope, ki kar kliče k poustvarjanju in predstavitvi različnih inštrumentalnih in vokalnih zasedb, nadaljuje svoj ustvarjalni zanos. Glasbeni abonma je tako namenjen vsem ljubiteljem klasične glasbe, ki jim tovrstna glasba dviguje duha in boža dušo. Vabljeni!

Oglejte si tudi