Logo MojaObčina.si
JUTRI
10°C
2°C
NED.
13°C
-1°C
Oceni objavo

Knjižni sejem ob svetovnem dnevu knjige

Organizacija Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo (Unesco) je leta 1995 razglasila 23. april za svetovni dan knjige. Dan je namenjen opozarjanju na pomen in promociji branja, založništva in avtorskih pravic, čemur se pridružuje tudi Radovljica kot branju prijazna občina.

V Knjižnici A. T. Linharta Radovljica bodo ob svetovnem dnevu knjige in tretji obletnici odprtja nove knjižnice na Vurnikovem trgu v soboto, 24. aprila, ob 9. uri pripravili knjižni sejem, na katerem bodo po simbolični ceni prodajali ohranjene odpisane in podarjene knjige. Knjižni sejem lahko obiščete pred knjižnicama v Radovljici in na Bledu.

V soboto, 24., in ponedeljek, 26. aprila, bo mogoč tudi brezplačen vpis za vse nove člane. 

Slovenska pobuda za podarjanje knjig

Radovljiška knjižnica se s sejmom pridružuje tudi vseslovenski akciji kupovanja in podarjanja knjig ob svetovnem dnevu knjige. Akcijo v sodelovanju z založniki in lokalnimi partnerji organizira Pisarna Ljubljane, Unescovega mesta literature. Med 22. in 25. aprilom bodo ponudili tridnevni spletni knjižni Sejem s kavča v obliki skupne spletne trgovine, v kateri se bo več kot petdeset slovenskih založnikov predstavljalo z več kot petsto knjigami s sejemski popusti.

Sejem s kavča bo odprt od četrtka, 22. aprila, od 10. ure do nedelje, 25. aprila, do polnoči na povezavi https://sejemskavca.si.

Oglejte si tudi