Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

NOV JAVNI POZIV EKO SKLADA ZA OBČANE

Eko sklad je pod oznako 74SUB-OB19 objavil povsem prenovljeni poziv za subvencije za občane. Glavna novost novega javnega poziva za občane je poenostavljen postopek za pridobitev subvencije. Po novem se vloga odda po izvedeni naložbi, kar pomeni, da vloge ni treba več oddati pred začetkom del in po tem pošiljati zaključne dokumentacije. Ta poenostavitev bo zmanjšala obveznosti vlagatelja in skrajšala čas izplačila nepovratne spodbude. Glede na prejšnji javni poziv 54SUB-OB17, ki je poslej zaprt, je dodan nov ukrep in sicer toplotna izolacija tal na terenu ali tal nad neogrevanim prostorom/kletjo v starejši stavbi. Razen tega je spremenjeno, da je za gradnjo, obnovo ali nakup skoraj nič energijskih stavb objavljen ločen poziv 73SUB-OB19.

Omenjeni poenostavljen postopek ne zahteva vložitve vloge pred začetkom naložbe. S tem se nekako olajša pripravo naložbe in morebitne spremembe tekom izvedbe. Vendar je pomembno, da je pravilno zastavljen cilj in da se naložba vseskozi izvaja v skladu s pogoji poziva, ki se v določenih primerih mora sprotno natančno dokumentirati. Če določeni pogoji niso izpolnjeni (npr. ni slike med izvedbo ukrepa) subvencija za tisti ukrep ne bo dodeljena.

Občani se po potrebi lahko večkrat obrnete na energetskega svetovalca mreže ENSVET, tako da boste ustrezno načrtovali in primerno dokumentirali izvedbo ukrepov. Vabljeni v energetsko svetovalno pisarno na Gorenjski cesti 25 v Radovljici, kjer bomo natančneje pojasnili oz. se dogovorili za pravilen pristop in možno pomoč pri izvedbi naložbe. Po potrebi bomo tudi razširili urnik delovanja svetovalne pisarne, ki za zdaj ostaja vsako delovno sredo po 15. uri. Za natančen termin obiska se dogovorite telefonsko na (04) 537 23 39.

Oglejte si tudi