Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
10°C
JUTRI
14°C
1°C
Oceni objavo

Gorenjske podjetnice na dogodku "500 podjetnic 2019"

Največji dogodek v Sloveniji za podjetnice je bil letos na Gospodarskem razstavišču 11.4.2019. V sklopu projekta SPOT svetovanje Gorenjska (RAGOR) smo tudi letos organizirali skupno mreženje podjetnic z Gorenjske na dogodku »500 podjetnic« in s tem dali priložnost za izmenjavo izkušenj, pridobivanje novih znanj ter možnosti za konkurenčnejši nastop na trgu.

Skupen prevoz je omogočil udeleženkam iz gorenjske regije, da so se spoznale ali utrdile že obstoječa poslovna sodelovanja. Posladkale pa smo se tudi s kremnimi rezinami naše podjetnice leta 2018 (Ema Pogačar, Conditus, d.o.o.). Napolnjene z energijo, zavite v rdeče odtenke oblek, smo se na Gospodarskem razstavišču pridružile kar 550 podjetnicam.

Iz gorenjske regije so se dogodka udeležile podjetnice Karin Čemažar, Mateja Slivnik, Ema Pogačar, Sanela Hodžić, Katra Špacapan, Kristina Koman, Branka Vovk, Senta Štern Mavsar, Alenka Niccolini, Petra Birsa Tomić, Irina Pashagich, Anja Tolar Tomšič, Elizabeta Kejžar, Marija Žvan, Monika Klinar, Ana Hering ter dve organizatorki in svetovalki iz Razvojne agencije Zgornje Gorenjske Eldina Čosatović ter Hermina Biščević.

V dvorani, pod sloganom »PRETOK DOBRIH ENERGIJ«  s tematikami o poslu brez meja, finančni neodvisnosti, trikih o prodaji, financiranju ženskih podjetij, poslovnih angelih, podjetništvu in uspešnih idejah, za katere se je vredno truditi še naprej, so spregovorili Ulla Hudina-Kmetič, Sonja Peklenik, Matjaž Štamulak, mag. Andreja Jernejčič, dr. Mojca Zvezdana Dernovšek, Jan Macarol, Ana Žontar Kristanc, Ljubica Horvat, Manca Korelc, Gašper Grošelj, Polona Požgon in Marta Turk.

Podjetnice sta posebej navdušili mednarodno znani, strokovnjakinji za žensko podjetništvo Lynne Cadenhead ter Sanela Dropulić.

Največjega podjetniškega dogodka za ženske se je udeležil tudi predsednik Republike Slovenije g. Borut Pahor. S spodbudnimi besedami je med drugim povedal tudi: "Počasi se bližate 10. obletnici in mislim, da si vaše delo in vztrajnost zaslužita spoštovanje, moje in naše države, in zato vas vabim v predsedniško palačo ob vašem jubileju."

Poleg dobrih, motivacijskih zgodb z odra, so podjetnice iz Gorenjske imele priložnost med odmori izmenjati kontakte, pozitivno energijo in motivacijo za usklajevanje poslovnega in družinskega življenja.

Za slavnostni zaključek smo obiskale tudi Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji HIŠO EU, kjer so nas z veseljem popeljali skozi informacijsko središče.

 

Eldina Čosatović, mag. posl.ved                             

SPOT svetovanje Gorenjska

Razvojna agencija Zgornje Gorenjske

Oglejte si tudi