Logo MojaObčina.si

Radovljica

DANES
2°C
-4°C
JUTRI
4°C
-2°C

Pustni sprevod v Radovljici

3993
Organizator: Turistično društvo Radovljica, T: (04) 531 53 00, E: tdradovljica@siol.net
Obiščite Radovljico na pustno soboto in si oglejte, kako v pustnem sprevodu oživijo prizori s panjskih končnic in folklorno izročilo Predtržanov, prebivalcev dela Radovljice. Nadenite si svojo masko, oblecite svoje otroke in se pridružite živahnemu sprevodu do Linhartovega trga.


Radovljica
 pustni sprevod organizira od leta 1996 dalje. Začetek sprevoda je ob 14.00 na Cankarjevi ulici v bližini semaforiziranega križišča, konča pa se z rajanjem na Linhartovem trgu.

Sprevod vsako leto vodi pustni župan, v povorki sodelujejo mažoretke, leška godba na pihala in skupinske maske. Med slednjimi so posebej izvirne maske, ki predstavljajo prizore s panjskih končnic in radovljiškega folklornega izročila. V sprevodu so tako vsako leto prizori lovčevega pogreba, brušenja babjega jezika, iz lokalne zakladnice zgodb pa izvira kopanje predtrškega zaklada oziroma šaca.

Vabljeni, da se sprevodu pridružite tudi vi!


Dostop urejen za invalidske vozičke.

Turistično društvo Radovljica vabi skupine, da se pridružijo sprevodu na prikolicah ter popestrijo norčavo dogajanje v Radovljici. Še posebej toplo so vabljena društva in krajevne skupnosti iz občine. Za prijavo na sprevod in dodatne informacije se obrnite na TD Radovljica.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!