PROGRAM V DVORANI
Svojo prisotnost na predavanjih sporočite na e-mail: natasa.strukelj@czs.si.
10.00 Cvetni prah – tako kot je potreben za čebele, je koristen tudi za ljudi – dr. Nataša Lilek.
11.30 Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj ocenjevanja medu.
14.00 Apiterapija – Čebelji pridelki skozi usta in dihala – Matjaž Pogačnik.
DEGUSTACIJA JEDI Z MEDOM
11.00–16.00 Degustacija medenega menija: sirovi štruklji z medom in orehi, jelen v medeno-poprovi omaki, čokoladna salama z medom, goveja solata z medeno-balzamičnim prelivom, medeni koktajl – Gostišče Draga.
12.00 Degustacija zelenjavne juhe z medom in šmorna z medenim prilivom ter medenega presenečenja iz ponvice – Marija Arh Ivanšek, SGTŠR.
Obiščite nas na Dnevu medu v kulinariki. Vse to in še več boste lahko pokusili brezplačno!
SPREMLJEVALNI PROGRAM
• TRŽNICA z bogato ponudbo čebeljih pridelkov in izdelkov;
• USTVARJALNE DELAVNICE;
• DEGUSTACIJA RAZLIČNIH VRST MEDU;
• MEDENE PIJAČE, KAVA IN ČAJ Z MEDOM.
Še posebno ste vabljeni čebelarji, da se dogodka udeležite in prinesete letošnji med. Terenska svetovalca Janez Markič ter Tomaž Pintar vam bosta pomagala določiti vrsto medu, svetovala vam bosta pri vključevanju v sheme kakovosti …
Obiskovalce prosimo, da ravnajo v skladu s smernicami in priporočili NIJZ.
Dogodka se lahko udeležijo samo zdrave osebe, uporaba zaščitnih mask je obvezna. Svojo prisotnost na predavanjih sporočite na e-mail: natasa.strukelj@czs.si.
Vljudno vabljeni!