Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
14°C
0°C

FESTIVAL MEDU in DAN MEDU V KULINARIKI

##VIEWS##
Organizator: Čebelarski center Gorenjske
Kontaktni podatki organizatorja: Špela Kalan Razinger, cebelarski.center@gmail.com.
Vstopnina: Vstop prost



PROGRAM V DVORANI 
Svojo prisotnost na predavanjih sporočite na e-mail: natasa.strukelj@czs.si.

10.00 Cvetni prah – tako kot je potreben za čebele, je koristen tudi za ljudi – dr. Nataša Lilek.

11.30 Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj ocenjevanja medu.

14.00 Apiterapija – Čebelji pridelki skozi usta in dihala – Matjaž Pogačnik.


DEGUSTACIJA JEDI Z MEDOM

11.00–16.00 Degustacija medenega menija: sirovi štruklji z medom in orehi, jelen v medeno-poprovi omaki, čokoladna salama z medom, goveja solata z medeno-balzamičnim prelivom, medeni koktajl – Gostišče Draga.

12.00 Degustacija zelenjavne juhe z medom in šmorna z medenim prilivom ter medenega presenečenja iz ponvice – Marija Arh Ivanšek, SGTŠR.

Obiščite nas na Dnevu medu v kulinariki. Vse to in še več boste lahko pokusili brezplačno!

 

SPREMLJEVALNI PROGRAM

TRŽNICA z bogato ponudbo čebeljih pridelkov in izdelkov;

USTVARJALNE DELAVNICE;

DEGUSTACIJA RAZLIČNIH VRST MEDU;

MEDENE PIJAČE, KAVA IN ČAJ Z MEDOM.

Še posebno ste vabljeni čebelarji, da se dogodka udeležite in prinesete letošnji med. Terenska svetovalca Janez Markič ter Tomaž Pintar vam bosta pomagala določiti vrsto medu, svetovala vam bosta pri vključevanju v sheme kakovosti …  

 

 

Obiskovalce prosimo, da ravnajo v skladu s smernicami in priporočili NIJZ.

Dogodka se lahko udeležijo samo zdrave osebe, uporaba zaščitnih mask je obvezna. Svojo prisotnost na predavanjih sporočite na e-mail: natasa.strukelj@czs.si.

 

Vljudno vabljeni!

Oglejte si tudi