Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za torek, 16.10.2018

oblačno
Danes bo pretežno oblačno, nekaj manj oblačnosti bo v severni Sloveniji. Predvsem v južni polovici bodo občasno možne rahle krajevne padavine. Najvišje dnevne temperature bodo od 15 do 18, na Primorskem do 21 °C.
9°C | 17°C
sreda, 15.10.2018
7°C | 14°C
četrtek, 17.10.2018
11°C | 17°C
petek, 18.10.2018
11°C | 20°C
sobota, 19.10.2018
9°C | 20°C
Opozorila
Torek, 16.10.2018 ob 6h
Dodatnega opozorila ni.
9°C
17°C
oblačno
Nahajaš se tukaj: Dogodki

Festival medu in Dan medu v kulinariki


Družabni dogodki
 | 
22.09.2018 ob 10:00
A A

Festival medu in Dan medu v kulinariki


Kje: Čebelarski center Gorenjske, Rožna dolina 50a, 4248 Lesce
Kdaj: 22.09.2018 ob 10:00
Organizator: 

ČZS, ČZG, ČDR, ČRICG, LUR


Opomba:

»Prid’te na štrukle«

to je vabilo, ki so ga uporabljali naši dedki in babice, ko so »imeli semenj« in so svoje sorodnike in prijatelje povabili na praznovanje. Letos bo praznovanje letošnje letine medu v soboto, 22.9.2018 od 10.00 – 18.00 s tradicionalno tržnico pred Čebelarskim centrom s pestro ponudbo medu, medenih in naravnih izdelkov oz. pridelkov.

V dvorani bodo potekale predstavitve priprave slastnih jedi z medom z degustacijo (v sodelovanju s SGTŠ Radovljica), razglasitev rezultatov ocenjevanja medu, predavanja z vsebino o medu in čebelah. Tekom celega dne bodo v centru in okolici potekali še različni dogodki in dejavnosti: iskanje čebeljega zaklada, ustvarjalne delavnice, senzorično ocenjevanje medu, ogledi čebelnjaka ...

PROGRAM
10.00 »Od zunaj z medom, od znotraj s kurjekom! Med v kulinariki in gastronomiji« - prof.dr. Janez Bogataj, etnolog
11.30 Predstavitev bogatega medenega menija z medom ter degustacija – Marija Arh Ivanšek
15.00 Razglasitev rezultatov in podelitev priznanj ocenjevanja medu
16.00 Predstavitev medenega menija z zmagovalno jedjo »VOU« - slastna govedina z vlivanci treh okusov in zelenjavo in degustacija – Marija Arh Ivanšek in Sandi Marolt
17.00 Od čebel do celičnega zdravja – Marija Merljak, svetovalka za zdravo prehrano

♦ TRŽNICA Z BOGATO PONUDBO ČEBELJIH PRIDELKOV IN IZDELKOV IN DOBROTAMI Z LOKALNIH KMETIJ
♦ USTVARJALNE DELAVNICE IN DRUŽABNE IGRE ZA OTROKE IN ODRASLE: IZDELAVA ČEBELIC IZ GLINE, IZDELAVA DRAŽGOŠKIH KRUHKOV, ISKANJE ČEBELJEGA ZAKLADA
♦ MEDENE PIJAČE
♦ DEGUSTACIJA RAZLIČNIH VRST MEDU
♦ ORGANIZIRANI OGLEDI ČEBELNJAKA IN ČEBELARSKEGA CENTRA S PREDSTAVITVIJO ČEBELARSTVA

Ste že pokusili tradicionalne jedi pripravljene na sodoben način z različnimi vrstami medu:
BAKALCO, ŽLIKROFE, PEHTRANOVE ŠTRUKLJE S HRUŠKAMI KUHANIMI V RDEČEM VINU, PAJTIČKE, ŽELŠEVKO, …

Obiščite nas na Dnevu medu v kulinariki in vse to in še več, boste lahko pokusili brezplačno!

Čebelarji ste še posebno vabljeni, da se dogodka udeležite in prinesete letošnji med. Terenska svetovalca Janez Markič ter Tomaž Pintar vam bosta pomagala določiti vrsto medu, svetovala vam bosta pri vključevanju v sheme kakovosti,…

Ne zamudite priložnosti za druženje, zabavo, odkrivanje novih spoznanj, izmenjavo medsebojnih izkušenj in povezovanje čebelarjev in vseh ljubiteljev medu!

Dogodek organizira Čebelarska zveza Slovenije, Javna svetovalna služba v čebelarstvu v sodelovanju z LU Radovljica – Čebelarsko razvojno izobraževalnim centrom Gorenjske, Čebelarsko zvezo Gorenjske in ČD Radovljica


Lokacija: Čebelarski center Gorenjske




Deli z ostalimi:
Komentiraj dogodek

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta dogodek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!
Prideš na dogodek?

Udeležbe na dogodku ni potrdil noben uporabnik.