Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-1°C
JUTRI
12°C
-2°C

DOBRODELNI koncert DUA KALIOPA za odpravo Majiwa 2018

##VIEWS##

Duet Kaliopa prihaja iz mesteca Celje in deluje od leta 2015. V Kaliopi soustvarjata Urška Oprčkal, pevka (občasno tudi za klavirjem in ukulelom) in Jože Lesjak, kitarist. Igrata različne zvrsti slovenske in tuje glasbe v ritmih salse, rumbe, tanga, jazza, pop in še se kaj najde. Redno skupaj igrata v hotelih in ob različnih priložnostih. Druži ju izvajanje glasbe s priredbami in sproščeno improvizacijo.

Smo Peter, Tajda, Nadja in Urška. Skupina, ki jo sestavljamo dva absolventa medicine, absolventka dentalne medicine in diplomirana medicinska sestra. V sodelovanju s Sekcijo za tropsko in potovalno medicino in Medicinsko fakulteto Univerze v Ljubljani se julija 2018 odpravljamo na trimesečno humanitarno medicinsko odpravo v Majiwo, majhno vasico v Keniji, kjer bomo s svojim znanjem poskušali pomagati ljudem, ki nas potrebujejo, na večjih področjih zdravstveno-medicinske oskrbe.

Pomoč, ki jo bomo nudili tamkajšnjim prebivalcem, je v našem svetu popolnoma samoumevna in dostopna na vsakem koraku. Tam pa je vsak trud in naša pomoč velikega pomena, prevsem če jo glede na potrebe, ki jih imajo lahko nudimo in to nam lahko omogoči tudi vaša pomoč. Marsikoga v tej vasici lahko reši le infuzija ali pa oskrba poškodovanega predela in tu bi potrebovali pomoč, da lahko v čimvečji meri pomagam s primernimi materiali in zdravili, ki jih potrebujejo.

Več o odpravi si lahko preberete na FB strani odprave: Medicinska odprava Majiwa 18'

ODPRAVI BOSTE LAHKO POMAGALI NA DVA NAČINA, in sicer z neposredno donacijo v zato namenjeno posodo, prav tako pa bomo na ta večer za 10% dvignili cene pijač, ves izkupiček pa bo namenjen odpravi ;)

POMAGAJMO NJIM ter s tem posredno tudi prebivalcem MAJIWA.

Lp
Šmeks ekipa

Oglejte si tudi