Logo MojaObčina.si

Radovljica

JUTRI
28°C
13°C
ČE.
26°C
15°C

Brain Gym za otroke s posebnimi potrebami/Brain Gym za osebe najrazličnejših sposobnosti

Organizator: IZOBRAŽEVALNI ZAVOD SATURN
Kontaktni podatki organiztorja: Mojca Vilfan, +386 (0)41 358 076, bg.mojca@gmail.com.
Vstopnina: 480 EUR
www.braingym.si
Seminar je bil prestavljen s konca oktobra za nedoločen čas. Takoj, ko bo mogoče, bododoločeni novi datumi, do takrat pa so prijave na dogodek še odprte.

Brain gym je sistem, ki z gibanjem spodbuja učenje. Namenjen je vsem, ki želijo pri učenju dosegati svoje potenciale. Prav tako je tudi z osebami, ki imajo na posameznih področjih (gibanje, govor, učenje ...) drugačne izzive. Tudi njim lahko omogočimo dostop do najvišjih potencialov, ki jih imajo s tem, da utrdimo temelje za učenje. Trdni temelji, ki jih običajno postavljamo v najzgodnejšem obdobju razvoja, omogočajo razvoj višjih funkcij, ki jih potrebujemo za uspešno obvladovanje šolskih in življenjskih spretnosti. Zelo uporabne vsebine in dejavnosti, ki jih lahko uporabimo tudi v tretjem življenjskem obdobju.
Na seminarju se na podlagi teorije, ki je preplet nevroznanosti in edukacije, naučimo enostavnih postopkov in vaj, ki v našem učenju in učenju naših bližnjih naredijo velike spremembe. 'Najpogosteje samo omogočijo razcvet.' Ob gibanju, igri in praktičnem delu bo priložnost opazovanja praktičnega dela ob obisku otroka/odraslega uporabnika.
Predznanje ni potrebno. Vabljeni starši, stari starši, vzgojitelji, učitelji, svetovalci, delovni in fizioterapevti in vsi ki želite na učenje pogledati z druge strani. Seminar bomo izvedli v 4 dneh v živo in je licenčni seminar na prvi stopnji izobraževanja v okviru edukacijske Kineziologije. Po seminarju boste imeli izkušnje in orodje za samostojno rabo naučenega pri sebi in svojih bližnjih ter možnost nadaljevanja izobraževanja za pridobitev licence. Seminar bo izveden v slovenščini, vsak udeleženec dobi obsežen priročnik v slovenskem jeziku.
Avtorica seminarja (priročnika in knjig) je Cecilia Koester, učiteljica otrok s posebnimi potrebami, ki je želela najti način, kako uporabiti Brain gym, kadar ga želimo dati osebam s posebnimi izzivi. Da bi lahko skladno uporabljali svoje telo, se moramo najprej zavedati posameznih delov in lahko delamo drobne strari z veliko ljubezni ('Do Little Things with Great Love' - Mati Tereza) In to danes uči učitelje po vsem svetu. Seminar bom izvedla Mojca Vilfan, licencirana učiteljica in svetovalka BG in MBL.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi