Logo MojaObčina.si

Radovljica

JUTRI
7°C
-1°C
PET.
2°C
2°C

Alzheimer cafe

Organizator: Ljudska univerza Radovljica v sodelovanju s Spominčico - Alzheimer Slovenija

Alzheimer cafe vabi svojce obolelih za demenco, obolele in vse, ki vas tema zanima na srečanje v Lesce, ki bo potekalo

V ČETRTEK, 9. FEBRUARJA OB 17.URI, V ČEBELARSKEM CENTRU LESCE

 Rožna dolina 50a, Lesce

 

V Radovljici bo tudi v februarju potekal Alzheimer cafe, ki ga po celi Sloveniji izvaja Spominčica  - Alzheimer Slovenija – Slovensko združenje za pomoč pri demenci.

Na tretjem srečanju boste prisluhnili predavanju  Elizabete Štrubelj, višje delovne terapevtke, ki vam bo spregovorila o aktivnostih, ki so primerne za osebe v srednjem in poznem stadiju demence. V neformalnem in sproščenem vzdušju boste lahko izmenjali izkušnje, pridobili nova znanja in dobili odgovore na  vprašanja.

Demenca je bolezen, ki prizadene možganske celice odgovorne za spomin, mišljenje, orientacijo, razumevanje, sposobnosti govornega izražanja ter presoje. Najpogostejša oblika demence je Alzheimerjeva bolezen. Na svetu je več kot 44 milijonov bolnikov, v Sloveniji  okoli 32 tisoč. Kljub temu je bolezen pogosto stigmatizirana, nerazumljena, mnogi jo še vedno skrivajo in se je sramujejo.

Pomembno je, da  o demenci spregovorimo,  pridobimo čim več informacij kako se spopasti z boleznijo in kako čim dlje ohraniti zdravje.

 

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij