Logo MojaObčina.si

Radovljica

DANES
1°C
-2°C
JUTRI
3°C
0°C

19. Zvonariada - Veselo pod Triglavom

3806
Deli

Sedem različnih zborov in s tem tudi več kot 150 pevk in pevcev iz vse Slovenije se bo v soboto,20. maja, zbralo v Mojstrani. Zborom, ki prepevajo raznolike pesmi in jih oblikujejo pisane zasedbe s člani vseh starosti, je poleg ljubezni do petja skupna še ena stvar – v svojem imenu vsi nosijo besedo »zvon«. Prav zaradi tega se bodo letos že 19. zbrali na tradicionalnem dogodku, imenovanem Zvonariada, ki ga tokrat organizira Društvo Triglavski zvonovi. Njihovo celodnevno prijateljsko druženje se bo zaključilo ob 18. uri s slovesnim koncertom Veselo pod Triglavom, ki se bo odvijal v telovadnici OŠ 16. decembra v Mojstrani (Ulica Alojza Rabiča 7, Mojstrana).Na koncertu bodo nastopili:

  • Pevsko društvo Savinjski zvon,
  • Mešani pevski zbor Šentviški zvon,
  • Mešani pevski zbor Zvon Muta,
  • Mešani pevski zbor Šenčurski zvon,
  • Moški komorni zbor Mengeški zvon,
  • Pevsko društvo Zvon Šmartno pri Litiji,
  • Vokalno-instrumentalna skupina Triglavski zvonovi.

Za sproščeno druženje tako pevk in pevcev kot tudi vseh obiskovalcev bo po končanem koncertu poskrbel Ansambel Zgornjesavci.Zbori bodo sicer v Mojstrano prispeli ob 13. uri. Po sprejemu in nastanitvi v OŠ 16. decembra v Mojstrani si bodo skupaj ogledali kraj in nekatere lokalne znamenitosti.

Dogodek sofinancira Občina Kranjska Gora.

 

Društvo Triglavski zvonovi, v okviru katerega deluje Vokalno-instrumentalna skupina Triglavski zvonovi, letos praznuje 20 let. Zbor, ki ga že sedmo leto vodi zborovodkinja Metka Magdič, sestavlja več kot 20 pevk in pevcev večinoma iz Dovjega in Mojstrane. Prepevajo raznolike pesmi, od cerkvenih, umetnih, ljudskih, črnskih duhovnih pesmi, pesmi Jakoba Aljaža, popevk in vse do modernih pesmi. Vsako leto se udeležijo več kot deset nastopov. V lastni režiji so izdali tudi že tri zgoščenke. Novembra lani so na posebnem obisku v Vatikanskih vrtovih zapeli zaslužnemu papežu Benediktu XVI. Pred tremi leti so na Regijskem tekmovanju odraslih pevskih zborov prejeli srebrno priznanje.

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!