Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
4°C
JUTRI
22°C
6°C
Oceni objavo

Literarni tečaj TOPLINA BLIŽINE IN SPREMINJAJOČI SE SVET!

Vsi ljubitelji pisane besede, ki ustvarjajo na področju Območne izpostave JSKD Radlje ob Dravi, prisrčno vabljeni k sodelovanju pri izdaji zbornika: TOPLINA BLIŽINE IN SPREMINJAJOČI SE SVET!

V časih, ko sta naša resničnost in vsakdan vedno bolj podvržena spremembam, svet okoli nas pa se nenehno transformira, je vse tisto, kar smo nekoč jemali za samoumevno vedno bolj nestanovitno in izmuzljivo. Preoblikovali so se medsebojni odnosi, spremenil se je način, kako delamo, kako preživljamo prosti čas, kako se družimo, kako načrtujemo prihodnost in kako bivamo v sedanjosti. Kljub temu da so se naši stiki predrugačili, je bližina sočloveka; prijatelja, družinskega člana, partnerja, sodelavca ali celo bližina živali, narave ter umetnosti kljub vsemu ohranila svoj pomen. Stisk roke, objem, poljub in drugi trenutki radosti še vedno delujejo povezovalno in bogatijo našo izkušnjo bivanja. Kadar pa toplina tovrstne bližine umanjka, to velikokrat močno zareže v naša življenja.

Literatura je tako kot ostale umetnosti na eni strani pokazatelj in odmev nekega časa in družbe, po drugi strani pa je izrazno sredstvo, ki s svojimi neskončnimi potenciali za kreativni izraz ponuja možnost utehe, refleksije, spominjanja, sanjarjenja in domišljijskih popotovanj. Zato vas vabimo, da svoja razmišljanja v obliki zgodb ali pesmi na temo pomembnosti različnih oblik bližine v nenehno spreminjajočem se svetu delite z nami in tako s svojimi besedili prispevate h grajenju vezi med različnimi ljubitelji književnosti.

Pošljete nam lahko svoje pesniške (3 - 5 pesmi) ali prozne stvaritve (v dolžini do 10 A4 strani, velikost črk 12). Po izteku razpisnega roka bo strokovna komisija izbrala najboljše izmed njih in jih izdala v obliki zbornika. Objavljena besedila niso honorirana, bo pa vsak objavljen ustvarjalec prejel svoj izvod zbornika, ki bo izšel v prihajajočem letu. Prijava: Dela pošljite na e naslov oi.radlje.ob.dravi@jskd.si, prijavnice sprejemamo do 10. januarja 2022 na naslednji povezavi:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSepQrjvQ8aYqcSjqsKP-QILDfhE5uXiIL_iK3PXVO0Z6ehWZw/viewform

Informacije:

  • JSKD, Območna izpostava Radlje ob Dravi, Mariborska 6, Radlje ob Dravi
  • oi.radlje.ob.dravi@jskd.si
  • 88 79 180
  • 031 208 823

Oglejte si tudi