Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
5°C
JUTRI
18°C
5°C
Oceni objavo

Atleti paraplegiki so … drugi

V 23. sezoni ekipnega tekmovanja v atletiki za pokal Zveze paraplegikov Slovenije je prenovljeni stadion športnega parka v Črni na Koroškem v sredo 20. junija gostil 29 tekmovalcev-k  paraplegikov in tetraplegikov iz petih na zadnji od štirih tekem lige.

Pred pričetkom tekmovanja sta vse navzoče tekmovalce in obiskovalce nagovorila soorganizatorja tekmovanja predsednik Društva paraplegikov Koroške Damjan Hovnik in županja občine Črne na Koroškem, gospa mag. Romana Lesjak, ki je tekmovalkam in tekmovalcem zaželela uspešno tekmovanje, prijetno druženje in izpostavila zgledno sodelovanje občine z društvom paraplegikom.

Tekmovalo se je osmih disciplinah: štirih »metalnih« - disk, krogla, kopje in kij ter štirih iz »voženj« - 100, 200, 400 in 800m. Za tekmovanje so bili idealni vremenski in organizacijski pogoji. Sodniki Zbora atletskih sodnikov Velenje so skrbeli za tekoč in pravilom podložen potek. 

Na tej tekmi je bil vrstni red zmagovalnih ekip enak kot za pokal. Naštejmo »stopničke« naših atletov paraplegikov in tetraplegikov na tekmi: Boris Žibert je zmagal v vožnjah na 100 in 800m; Mitja Breg je bil drugi na 200 in 400 m;  Erjavec Branko je bil prvi v metu kija in tretji v disku; Rek Damjan je bil drugi v metu krogle.

Zmagovalci ekipnega tekmovanja v atletiki za leto 2018 so Društvo paraplegikov jugozahodne Štajerske, drugo mesto pripada Društvu paraplegikov Koroške in tretje mesto Društvu paraplegikov ljubljanske pokrajine. Prehodni pokal je prejela zmagovalna ekipa v trajno last, ker je zmagala tretjič zapored.

Oglejte si tudi