Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
7°C
SOB.
24°C
7°C

Namera o sklenitvi neposredna pogodbe-prodaja nepremičnine ID znak parcela 200 879/9

Datum objave: 05. 05. 2022
Številka razpisa: 4780-0016/2022

Občina Radenci na podlagi 52. člena Zakona o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 11/18), v povezavi s 20. členom Uredbe o stvarnem premoženju države in samoupravnih lokalnih skupnosti (Uradni list RS, št. 34/11 in nasl.), objavlja

 

 

NAMERO O SKLENITVI NEPOSREDNE POGODBE

 

 

za prodajo nepremičnine:                      

·       parc. št. 879/9 katastrska občina 200 Radenci, ID znak parcela 200 879/9, izmera 142 m2

 

Cena zgoraj navedene nepremičnine znaša 710,00 EUR. Na navedeno ceno se obračuna 22 % DDV v znesku 156,20 EUR. Prodaja se po načelu videno – kupljeno.

 

Za prodajo predmetne nepremičnine bo sklenjena neposredna pogodba. Prodajna pogodba bo sklenjena po poteku najmanj 20 dni od objave te namere na spletni strani Občine Radenci. Kupnina mora biti plačana v roku 30 dni od sklenitve prodajne pogodbe, rok za plačilo kupnine je bistvena sestavina pogodbe.

 

Občina Radenci si pridržuje pravico do ustanovitve služnosti komunalnih vodov (vodovod, kanalizacija in meteorne vode) na nepremičnini s parc. št. 879/9 k. o. 200 Radenci, navedeno v korist Občine Radenci, s čimer  se kupec oz. oseba, ki bo oddala prijavo na namero strinja in se s podpisom zavezuje, da bo z Občino Radenci sklenil/a služnostno pogodbo.

 

Prijavo na namero je potrebno oddati na priloženem obrazcu. Rok za prijavo na namero je 20 dni od objave na spletni strani. Prijavo na namero lahko ponudniki oddajo pisno na naslov Občina Radenci, Radgonska cesta 9, 9252 Radenci, oz. po e-pošti na e-naslov obcina@radenci.si. Upoštevane bodo vse prijave, ki bodo prispele na e-naslov do izteka zadnjega dne objave oz. bodo oddane po pošti z oznako priporočeno zadnji dan objave.     

 

V primeru, da se bo na namero prijavilo več zainteresiranih oseb, bodo z njimi opravljena pogajanja o ceni in bo prodajna pogodba sklenjena z najugodnejšim ponudnikom. Poleg kupnine bo kupec zavezan plačati tudi stroške davka, strošek notarske overitve podpisa prodajalca ter stroške vpisa v zemljiško knjigo.

 

Kontaktna oseba za dodatne informacije o predmetni nepremičnini je Marjeta Lončar, marjeta.loncar@radenci.si, 02 566 96 25.

 

 

Občina si pridržuje pravico, da lahko do sklenitve pravnega posla, brez odškodninske odgovornosti, ustavi postopek.

 

 

                                                                                                          

OBČINA RADENCI

Roman LELJAK, župan

 

Všečkaj objavo