Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
9°C
Oceni objavo

SVETOVALNI DAN - SONČNA ELEKTRARNA ZA SAMOOSKRBO GOSPODINJSTVA

Sončna energija je trajni vir energije z ogromnim potencialom, ki ga lahko izkoristimo s sončno elektrarno. Z uporabo sončne energije lahko postane objekt, gospodinjstvo itd. samooskrbno za ogrevanje in osvetlitev. Sistem samooskrbe pomeni, da se poleti, ko nastaja višek električne energije le ta preko dvosmernega števca odda v omrežje in pozimi, ko je poraba večja od proizvodnje se električna energija koristi iz omrežja.

 

Občina Radenci je skupaj s partnerji izvedla operacijo samooskrbe športnega centra Radenci. Operacijo je sofinancirana iz Evropskega sklada za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje - podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost.

 

Operacija sledi prednostnim ciljem: varstva narave in krepitev ekološke odpornosti, spodbujanje trajnostne, za viri gospodarne in nizoogljične rasti, ter učinkovito obravnavanje tveganj za zdravje, ki so povezana z okolje.

 

Ker želimo, da potencial sončne energije spoznajo vsi, predvsem mlade družine, organiziramo SVETOVALNI DAN za mlade družine v sredo, 19.02.2020 ob 16.00 uri v sejni sobi Kajetana Koviča in Lojzeta Logarja (Občina Radenci), Radgonska cesta 9g, 9252 Radenci. 

 

V primeru, da se boste udeležili svetovanega dne z otroci, bo istočasno v sklopu  Centra medgeneracijskega druženja s Krajevno knjižnico  organizirano branje otroške knjige Maček Muri v mali sejni sobi Občine Radenci . Operacija Center Radenci je sofinancirana iz Evropskega sklada za razvoj podeželja: Evropa investira v podeželje - podpora za izvajanje operacij v okviru strategije lokalnega razvoja, ki ga vodi skupnost.

 

 

Udeležba na svetovalnem dnevu je brezplačna, vaše prijave sprejemamo na elektronski naslov: luka.ajlec@radenci.si.

 

Na svetovalnem dnevu vam bo predstavljen način delovanja sončne elektrarne za samooskrbo, možnosti pridobitve nepovratnih sredstev za prehod na t.i. samooskrbo, prednosti in slabosti sončne elektrarne, o pozitivnih finančnih učinkih prehoda na samooskrbo,...

 

Oglejte si tudi