Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
3°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Sporočilo za javnost

Občinski svet Občine Radenci je danes, 29.12.2020,  na svoji 19. redni seji sprejel Odlok o spremembah in dopolnitvah odloka o imenovanju ulic, trgov in naselij v zdraviliškem kraju Radenci  in preimenoval dosedanjo Titovo cesto v cesto Cesta osamosvojitve Slovenije.

Preimenovanje je sprejeto  ob 30. letnici samostojne Slovenije in 30. obletnici plebiscita s katerim smo odločili, da bo Slovenija samostojna država.

Ustavno sodišče je 04.12.2020 v svojem sklepu o zavrženju  Ustavne pobude, ki jo je vložil g. Franc Vukajč  obrazložilo, da pobudnik tudi po ponovnem pozivu ni uspel z dokazovanjem protiustavnosti in nezakonitosti Odloka, ki ga je Občinski svet sprejel na svoji 14. redni seji, 28.5.2020.

Občina Radenci se je tako pridružila mnogim mestom in krajem, ki so ta del zgodovine iz poimenovanja javnih cest, ulic in trgov  umaknili v muzeje in zgodovino. Tudi v Radencih je tako.

Vsi stanovalci Ceste osamosvojitve Slovenije bodo dobili povrnjene stroške, ki bodo nastali pri zamenjavi dokumentov v vrednosti do 50,00 evrov/občana.

Oglejte si tudi