Logo MojaObčina.si

Radenci

JUTRI
0°C
0°C
PET.
5°C
-2°C

Zbiranje odpadkov Odgovori na pogosta vprašanja

Zakaj se je v torek tako pozno izvajalo zbiranje BIO odpadkov?

V torek 22 septembra se je hkrati ob zbiranju bioloških odpadkov izvajalo tudi pranje BIO posod, zato se je čas zbiranja pomaknil v večerne ure.

 

Ali se lahko uporabnik odjavi iz odvoza bioloških odpadkov in tekom leta zamenja velikost posode?

Uporaba storitve zbiranja biološko razgradljivih kuhinjskih odpadkov, ter zelenega vrtnega odpada je prostovoljna. 

V kolikor uporabnik ni vključen v storitev zbiranja BIO odpadkov se s podpisom izjave zaveže, da na prevzemnem mestu BIO odpadke kompostira sam v skladu z veljavnimi predpisi.

V kolikor uporabnik želi zamenjati volumen opreme za zbiranja BIO odpadkov z večjim ali manjšim, lahko le-to brez težav izvede tudi med letom. 

 

Zakaj izvajalec javne službe zbiranja odpadkov od uporabnika ne prevzame biorazgradljive vreče (kupljene pri podjetju Sabermacher d.o.o.), ki je nastavljena poleg posode za zbiranje BIO odpadkov.  

Izvajalec od uporabnikov prevzema le tiste biološke odpadke, ki jih le-ta prepušča v tipizirani opremi za zbiranje BIO odpadkov, kot je to določeno s Programom, kar pa so izključno posode.

Biorazgradljive vreče prodajamo (so brez logotipa podjetja ter kot takšne ne predstavljajo tipizirane opreme za zbiranje) in jih lahko uporabniki prosto uporabljajo (na primer: za zaščito posode, da se le ta tako ne umaže).

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi