Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
13°C
3°C
Oceni objavo

RAZPIS ZA ZDRAVSTVENO LETOVANJE OTROK V BAŠKI V LETU 2021


DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE GORNJA RADGONA

Maistrov trg 2, poštni predal 13

9250 GORNJA RADGONA

      e-mail: dpm.radgona@gmail.com

Predsednik društva: 041 66 22 35    Sekretarka društva: 031 666 065      Telefon društva: 051 367 773

 

 

Datum: 2. 6. 2021

 

R A Z P I S

ZA ZDRAVSTVENO LETOVANJE OTROK V BAŠKI V LETU 2021

 

 

Društvo prijateljev mladine Gornja Radgona bo organiziralo zdravstveno letovanje otrok v Otroškem počitniškem domu v Baški na otoku Krku predvidoma za 100 otrok s stalnim bivališčem v Upravni enoti Gornja Radgona, kamor spadajo občine Apače, Gornja Radgona, Radenci in Sveti Jurij ob Ščavnici.

 

Po letošnjem razpisu ZZZS se zdravstvenega letovanja lahko udeležijo otroci in šolarji v starosti od 5 (pet) do 15 (petnajst) let, ki imajo v medicinski dokumentaciji pri izbranem osebnem zdravniku zapise o večkratni hospitalizaciji, ali so bili pogosteje bolni ( dva ali več zapisov v času od preteklega razpisa od 8. 2. 2020 do 29. 1. 2021).

 

POGOJI ZDRAVSTVENEGA LETOVANJA:

 

1.        KDAJ?

          Od srede, 21. 7. 2021 do sobote,  31. 7. 2021 - skupaj 11 dni (10 nočitev).

2.        KJE?

         Otroški počitniški dom Murska Sobota - Baška na otoku Krku (Hrvaška).

3.        KDO?

Otroci, šolarji in mladostniki v starosti od 5 (pet) do 15 (petnajst) let, ki izpolnjujejo pogoje in bodo dobili napotnico oz. predlog osebnega otrokovega zdravnika za zdravstveno letovanje.

 

4.       CENA 10 DNEVNEGA LETOVANJA (bivanje, prehrana, avtobusni prevoz, vodenje, zdravstveno varstvo, turistična taksa, zavarovanje, izvedba interesnih dejavnosti, stroški organizacije)

 

       Ekonomska cena zdravstvenega letovanja znaša                           385,00 €

       Od tega ZZZS, OE M. Sobota otrokom z napotnico krije:                  277,70 €

       Starši otrok z napotnico prispevajo:                                                   107,30 €

 

5.        PLAČILNI POGOJI

 

Plačilo letovanja se izvede v enkratnem znesku v roku 8 dni po prejetju računa in sicer na TRR DPM Gornja Radgona. Celoten znesek letovanja mora biti poravnan najkasneje do petka, 9. 7. 2021. Poravnava plačila predstavlja potrditev prijave in s tem uvrstitev otroka v skupino.  

 

6.        VLOGA ZA SUBVENCIONIRANJE CENE ZDRAVSTVENEGA LETOVANJA

 

Starši, ki ne zmorejo plačati cene letovanja, se lahko s prošnjo za finančno pomoč obrnejo na pristojno občinsko upravo, kjer prebivajo ( v tekočem letu lahko pomoč prejmejo le enkrat).

 

DPM Gornja Radgona, bo s pomočjo nacionalne humanitarne akcije Pomežik soncu®, katere glavni cilj je zmanjšati socialno izključenost in vsem otrokom zagotoviti enake možnosti za kvalitetno preživljanje počitnic omogočilo brezplačno letovanja otrokom iz socialno šibkih družin. Del projekta je tudi akcija »Letovanje otrok s posebnimi potrebami – FIHO«. Za uveljavljanje brezplačnega letovanja je potrebno oddati vlogo s kratkim opisom razmer v družini ter priložiti kopijo veljavne odločbe CSD o odmeri otroškega dodatka oz. socialne pomoči. Prednost pri sofinansiranju bodo imeli otroci, ki še niso bili deležni subvencioniranja letovanja.

 

POSTOPEK PRIJAVE BO POTEKAL NA NASLEDNJI NAČIN:

 

1.     Prijavnico in napotnico oz. zdravstveni list za zdravstveno letovanje starši prevzamejo:

-          V Zdravstvenem domu Gornja Radgona - ambulanti osebnega zdravnika otroka, in sicer predvidoma od torka, 8. junija 2021 naprej. Zaradi trenutnih razmer, so postopki pri zdravnikih letos drugačni, za podrobnejše informacije se prosimo po telefonu ali e-pošti obrnite na ambulanto otrokovega izbranega zdravnika. Pred odhodom na letovanje morajo otroci in šolarji biti zdravstveno pregledani, kar je v skladu z 26. členom Pravil obveznega zdravstvenega zavarovanja. Napotnico bodo izdajali le do zapolnitve mest (100 otrok).

-          Vsi tisti, ki nimajo osebnega zdravnika v Zdravstvenem domu Gornja Radgona, pa prijavnico in napotnico oz. zdravstveni list, do zapolnitve mest (tudi tu je omejeno število), dobijo na sedežu DPM Gornja Radgona, Maistrov trg 2, v Gornji Radgoni (stavba pri cerkvi v Gornji Radgoni) po predhodnem telefonskem dogovoru s sekretarko društva Ivanko Kalič :Telefon: 031 666 065 ali 051 367 773. 

2.    Otroci in mladostniki, ki se letovanja želijo udeležiti kot samoplačniki  (kar bo možno le v primeru prostih mest) in plačajo polno ceno letovanja, ki znaša 385,00 €  prijavnico in zdravstveni list dobijo na sedežu DPM Gornja Radgona, Maistrov trg 2, v Gornji Radgoni (stavba pri cerkvi v Gornji Radgoni) po predhodnem telefonskem dogovoru o načinu prevzema (lahko tudi po e-pošti) s sekretarko društva Ivanko Kalič – telefon 051 367 773 ali 031 666 065. 

3.    ODDAJA PRIJAVNICE:

Prijavnico za letovanje otroka izpolni in podpiše starš oz. otrokov zakoniti zastopnik in jo skupaj z napotnico oz. zdravstvenim listom odda:

-          na občini Gornja Radgona, Partizanska cesta 13, soba št. 28 - pri Janji Osojnik.

-          pošlje po pošti: DRUŠTVO PRIJATELJEV MLADINE GORNJA RADGONA, Maistrov trg 2,

p. p. 13,  9250 GORNJA RADGONA, ali

-          pošlje skenirano po e-mailu na naslov dpm.radgona@gmail.com.

 

 

ZADNJI ROK ZA PRIJAVO: Torek, 22. 6. 2021!

 

V kolikor do tega roka ne bo dovolj prijav, se rok podaljša do zapolnitve mest.

 

DODATNE INFORMACIJE:

Daje sekretarka društva Ivanka Kalič  na telefon 031 666 065 ali 051 367 773.

Zaradi  epidemiološke situacije glede COVID-19 in s tem v zvezi sprejetih ukrepov tako v Sloveniji kot Hrvaški vas prosimo, da razumete, da dokler nimamo uradne potrditve o možnosti izvedbe poletnih letovanj s strani pristojnih organov oz. ne vemo koliko otrok bomo na letovanje lahko sprejeli, se ne moremo zavezati, da bo letovanje izvedeno oz. se ga bo otrok dejansko lahko udeležil. Za pričetek sprejemanja prijav pa smo se, kljub temu, da še niso znana uradna navodila oz. priporočila, odločili, ker se želimo s tem izogniti morebitnim kasnejšim težavam zaradi neustrezne organizacije dela in prevelikega števila prijav.

 

 

Vodja organizacije letovanja :                                             Predsednik DPM Gornja Radgona :

         Ivanka Kalič                                                                        Dušan Zagorc

Oglejte si tudi