Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
SOB.
24°C
9°C
Oceni objavo

PAMETNE VASI ZA JUTRI

Spoštovani!  

V današnjem času nas informacije dosegajo z neverjetno hitrostjo in je dostopnost do podatkov praktično takojšnja. Mladi z uporabo digitalnih tehnologij nimamo nobenih težav, starejši pa se zaradi nepoznavanja uporabnosti teh tehnologij velikokrat počutijo nemočne in zapostavljene.  

Ker digitalizacija postaja vedno bolj pomembna in ključna za vsakdanje življenje, smo se v LAS Prlekija lotili projekta PAMETNE VASI ZA JUTRI, s pomočjo katerega bi uporabo modernih tehnologij približali starejšim in jih z njo tudi spoprijateljili.  

V sklopu operacije bo LAS Prlekija razvila model, Digitalna tehnologija na podeželju – Mreža za uporabo digitalnih tehnologij. Namen izdelave modela Mreža za uporabo digitalnih tehnologij je omogočiti starejšim lažjo uporabo digitalnih tehnologij in hkrati omogočiti prostor in vsebino za medgeneracijsko izmenjavo in srečevanje.  

Vsak izmed nas ima ali pozna koga, ki mu misel na uporabo digitalne tehnologije predstavlja strah in nelagodje. Zato želimo s projektom Pametne vasi za jutri starejšim približati sodobno tehnologijo, ki bi jim olajšala vsakodnevno življenje ter jim hkrati omogočiti uspešno rokovanje z njo.  

Ker želimo, da so delavnice del medgeneracijskega druženja in vzpostavitve novega socialnega stika vas prosimo, da nam pri tem pomagate in povabilo (v prilogi) objavite na svojih spletnih straneh oziroma oglasnih deskah, saj bomo le tako informacijo razširili med čim več ljudi.  

 

 

 

Prleška razvojna agencija, giz 

Oglejte si tudi