Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
13°C
3°C
Oceni objavo

Nov prikazovalnik hitrosti v Občini Radenci

Na razpisu, ki ga je Agencija za varnost prometa objavila v mesecu juliju, je izbranih 15 slovenskih občin (med njimi Občina Radenci), ki bodo prejele v enoletni brezplačni najem prikazovalnike hitrosti.

Agencija je pripravila razpis, na katerem se lokalne skupnosti potegujejo za brezplačni najem prikazovalnikov hitrosti oziroma preventivnih radarskih tabel. Tokrat sta z agencijo sodelovali podjetji Intermatic d.o.o. in Sipronika d.o.o., ki sta donirali vsako podjetje po pet prikazovalnikov, pet pa jih je v najem dala Agencija za varnost v prometu. 

Občine so bile izbrane na podlagi razpisnih kriterijev, in sicer so imele prednost občine, ki so izkazale slabše stanje prometne varnosti na odseku, kjer želijo postaviti prikazovalnik; kjer je večja ogroženost ranljivih skupin udeležencev v prometu ter kjer je bolj prometno območje. 

V Občini Radenci se bo prikazovalnik hitrosti montiral v Rihtarovcih ob državni cesti, in sicer regionalni cesti I.reda št. R1-230 na odseku 1308, Radenci-Vučja vas, v km 0,5+370 na desni strani v smeri stacionaže državne ceste. S tem želi občina zagotoviti večjo prometno varnost za vse udeležence v prometu, saj bo prikazovalnik hitrosti opozarjal voznike na prekoračitev hitrosti. 

Povezava na objavo na spletni strani Agencije RS za varnost prometa https://www.avp-rs.si/prikazovalniki-hitrosti-v-15-slovenskih-obcin/

Oglejte si tudi