Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
9°C
Oceni objavo

Družabno-rekreativno-izobraževalni tedni Društva Šola zdravja v Veržeju

Društvo Šola zdravja (DŠZ) v mesecu maju organizira tri družabno-rekreativno-izobraževalna tedna, ki bodo potekala v Zavodu Marianum v Veržeju.

Termini so:

- od 2. do 6. maja 2022 (posebej vabljeni na strokovno vodeno jutranjo telovadbo v Melince v četrtek 5. maja ob 8. uri, kjer bo vadbo vodil dipl. kin. Simon Jurmić). 

- od 9. do 13. maja 2022 (posebej vabljeni na strokovno vodeno jutranjo telovadbo v Ljutomer v četrtek 12. maja ob 8. uri, kjer bo vadbo vodila Eva Jeza, mag. kin.)

- od 16. do 20. maja 2022 - (posebej vabljeni na strokovno vodeno jutranjo telovadbo v Veržej v četrtek 19. maja ob 7.30. uri, kjer bo vadbo vodil Andraž Purger, prof. športne vzgoje.)

Iz društva sporočajo, da je program zelo pester in strokoven, zato vabijo tako svoje člane kot vse zainteresirane krajane, naj se udeležijo strokovnih predavanj in delavnic, saj je program za vse brezplačen. Vabljeni tudi na polurno jutranjo telovadbo "1000 gibov", ki bo vsako jutro na prostem z začetkom ob 7.30 na dvorišču Zavoda Marianum v Veržeju. Vaje vodi strokovni kader društva (Simon Jurmić, dipl. kineziolog, Eva Jeza, mag. kineziologije in Andraž Purger, prof. športne vzgoje), razen četrtkov, ko izjemoma telovadijo v drugih občinah (že zgoraj omenjeno). Za vsakega naj bi se našlo kaj zanimivega. Poleg jutranje telovadbe “1000 gibov” in različnih predavanj, bodo člani Šole zdravja imeli dovolj časa tudi za druženje (spoznavni večer, lego za možgansko nego, vodeni ogledi okolice, nočno kopanje v Termah Banovci). Bolj podrobno o programu in jutranji telovadbi najdete na njihovi spletni strani.

Posebej vas vabijo na dve delavnici dr. Nikolaya Grishina, idejnega vodje in ustanovitelja Društva Šola zdravja - “Pomoč hrbtenici" v kombinaciji z "Metodami somopomoči 23+5”. Dr. Grishin, nevrolog in manualni terapevt bo na delavnici govoril o hrbtenici in pozicijah vretenc vezanih na notranje organe in obratno. Bo prikazal praktično izvedbo Metode 23+5 in specialne vaje za hrbet. (5. in 11. maj 2022 od 15.-18. ure)

Družabno-rekreativno-izobraževalni tedni v Veržeju so del nacionalnega programa Slovenija v gibanju/Aktivno staranje, ki ga izvaja Športna Unija Slovenije in združuje vse športno-rekreativne prireditve in redne vadbe po Sloveniji.

                                                                                                                 Neda Galijaš

Oglejte si tudi