Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
9°C
Oceni objavo

Vstop v veseli december

V soboto, 30. novembra 2019, so Zavod za turizem in šport Radenci, Zdravilišče Radenci, Turistično društvo Radenci ter Občina Radenci organizirali prireditev Vstop v veseli december

 

Prireditev se je začela v veliki dvorani Občine Radenci, kjer so si otroci lahko ogledali gledališko predstavo z naslovom Pod prazničnim dežnikom. Po predstavi so na udeležence pred občino že čakale laterne, s katerimi so se odpravili proti krožišču pri Lekarni Radenci. Sledil je blagoslov adventnega venca in prižig prve adventne lučke. 

 

Po blagoslovu so se udeleženci odpravili proti krožišču pri Avtobusni postaji Radenci, kjer na parkirišču Kavarne Pub Weekend stoji božično drevesce. Ko so se vsi zbrali pri drevescu, so zapeli par božičnih pesmic nato pa so se prižgale lučke na drevescu.

 

Pot se je nadaljevala po radenskem parku, kjer so med otroškim igriščem in glasbenim paviljonom obesili na drevesa laterne in s tem ustvarili v parku pravo praznično vzdušje.  Pred Zdraviliščem Radenci so se nato obiskovalci lahko pogreli in okrepčali s čajem ter piškoti.

Oglejte si tudi