Logo MojaObčina.si
JUTRI
21°C
7°C
SOB.
24°C
7°C
Oceni objavo

ŽUPAN OBČINE KRIŽEVCI JE SPREJEL ODLIČNJAKE IN UČENCE Z IZJEMNIMI DOSEŽKI

 

V sredo, 19. junija 2019 je župan Občine Križevci, mag. Branko Belec opravil sprejel za šest učencev križevske osnovne šole, ki so vsa leta osnovnošolskega izobraževanja opravili z odliko. Takšnega uspeha so se veselili Vid Pustinek, Lan Šiško, Kaja Čuk, Julija Vajs, Taja Vrbnjak in Tia Vaupotič. Učenci zaključnih razredov so kot nagrado za uspešno prehojeno pot prejeli spominske kipce, delo prleškega umetnika Roberta Juraka. Kipec bo učencem v spomin, dal pa jim bo tudi zanos za nadaljnje učne dosežke.

Poleg devetošolcev, se je sprejema udeležilo še šest učencev, ki so v šolskem letu 2018/2019 dosegli zlata priznanja na državni ravni. Kar devetih zlatih priznanj na najvišji državni ravni je bil deležen osmošolec Filip Zver, ki je dosegel zlato priznanje iz kemije, vesele šole, zgodovine, matematike – logike, matematike – matemček, matematike – razvedrilna matematika, matematike – logična pošast, prvakov znanja ter zlatega Vegovega priznanja. Osmošolci Gabrijel Bratina, Domen Ledinšek in Matic Makovec so bili prvaki znanja. Sedmošolka Alja Ostrc je bila zlata pri matematiki – matemček ter je tudi prejemnica zlatega Vegovega priznanja. Prvošolec Teodor Žnidarič pa se je pozlatil pri matematiki – matemček ter matematiki – logična pošast. Učenci so v znak pozornosti prejeli knjižne nagrade, Terme Banovci pa so s kopalnimi kartami poskrbele, da bodo lahko učenci nekaj brezskrbnih dni preživeli tudi v njihovem bazenskem kompleksu.

Župan je učencem čestital za nadpovprečne učne rezultate, ki so vsekakor tudi plod dela prizadevnih mentorjev, ki so v učencih prepoznali potencial in jih še dodatno pripravljali za tekmovanja na najvišji državni ravni. Povedal je, da je kot župan ponosen na učence, prav tako kot njihovi starši in učitelji ter da se veseli vsakoletnih srečanj z odličnjaki in najboljšimi učenci, saj je to ena od prijetnejših nalog, ki jih opravlja kot župan. Učencem je zaželel še veliko uspehov na nadaljnji poti ter prijetno preživete počitnice, ko si bodo nabirali novo energijo za prihodnje šolsko leto.

Oglejte si tudi