Logo MojaObčina.si

Radenci

JUTRI
16°C
12°C
NED.
18°C
8°C

SKLEP O PREPREČEVANJU ŠIRJENJA OKUŽBE

Številka: 166-0001/2020-69

Datum: 15.10.2020 

 

 

Na podlagi 98. člena Zakon o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami (Uradni list RS, št. 51/06 – uradno prečiščeno besedilo, 97/10 in 21/18 – ZNOrg) in pa podlagi 30. in 32. člena Statuta Občine Radenci (Uradno glasilo slo. Občin,  Lex. Localis 67/2015) je župan Občine Radenci sprejel naslednji 

 

SKLEP

 

1. Vzpostavi se priporočilo merjenja telesne temperature pred vstopom v vse gostinske lokale v Občini Radenci ter ukrep obveznega merjenja temperature pred vstopom v vsa podjetja s sedežem na območju Občine Radenci in prostore občinske uprave, režijskega obrata Občine Radenci ter vseh objektov, ki jih upravlja in uporablja občina.

 

2. Vse navedene institucije v prejšnji točki so dolžne voditi dnevno evidenco vstopov oz. obiskovalcev, razen gostinskih lokalov.

 

3 Vzpostavi se ukrep prepovedi vstopa občanov v prostore obeh osnovnih šol v občini Radenci in vrtca Radenci. Starši otrok se ravnajo po navodilih in priporočilih NIJZ.

 

4. V Osnovni šoli Kapela je uporaba športne dvorane dovoljena izključno in samo za izvajanje pouka učencev šole. Prepove se uporaba športnih objektov za zunanje uporabnike.

 

5. V osnovni šoli Kajetana Koviča Radenci se za potrebe pouka uporablja izključno mala (šolska) telovadnica.

 

6. Srednji šoli za gostinstvo in turizem Radenci se prepove uporaba športne dvorane.

 

7. Osnovni šoli Kajetana Koviča Radenci in Osnovni šoli Kapela ter Vrtcu Radenci se prepoveduje oddajanje prostorov v najem ali kakršno koli drugo uporabo zunanjim uporabnikom.

 

8 Na športnem centru Ivanke Serec Radenci se dovoljuje vstop samo igralcem. Obiskovalcem, staršem in gledalcem vstop ni dovoljen.

 

9. Sklep se objavi na spletni strani Občine Radenci in vstopi v veljavo takoj po objavi.

 

 

 

Roman Leljak, župan

Občina Radenci

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi