Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
8°C
JUTRI
21°C
7°C
Oceni objavo

COVID-19-cepljenje brez naročanja

 

Datum: 15. 6. 2021


COVID-19 – cepljenje brez naročanja

soboto, 19.6.2021 od 9.00 do 12.00 ure organiziramo cepljenje proti COVID-19 BREZ NAROČANJA.

Cepimo s cepivom AstraZeneca (Vaxzevria). Cepljenje se bo izvajalo na sejmišču - Pomurski sejem, Cesta na stadion 2 v Gornji Radgoni. S seboj prinesite kartico zdravstvenega zavarovanja ter Knjižico o cepljenju.

Cepivo AstraZeneca je registrirano za uporabo pri odraslih, starih 18 let in več.

Priporočen presledek med odmerkoma pri cepivu AstraZeneca (Vaxzevria) se zaradi boljše učinkovitosti priporoča čez 12 tednov (cepljenje z 2. odmerkom Vaxzevria se lahko v skladu s SmPC opravi tudi prej, 4 -12 tednov po 1. odmerku).

Cepljenje oseb, ki so prebolele COVID-19, se lahko opravi takoj, ko mine obdobje izolacije. Ker so osebe še nekaj mesecev po preboleli bolezni zaščitene, se cepljenje lahko varno odloži do 6 mesecev od začetka bolezni. Dosedanji podatki kažejo, da za zaščito oseb, ki so v zadnjih 8 mesecih dokazano prebolele COVID-19 (izvid o pozitivnem PCR testu ali potrdilo zdravnika o prebolelem covid-19), zadostuje en odmerek cepiva proti COVID-19 (če oseba želi, lahko prejme tudi polno cepljenje v skladu s SmPC). V takih primerih prebolevnik velja za zaščitenega takoj po cepljenju.

Če je minilo več kot 8 mesecev od začetka bolezni in prebolevnik še ni bil cepljen, prejme polno cepljenje.

Imunsko oslabljene osebe, ki so prebolele COVID-19, prejmejo polno cepljenje.

Osebe, ki so dokazano zbolele za COVID-19 po cepljenju s prvim odmerkom, naj prejmejo drugi odmerek cepiva istega proizvajalca do 6 mesecev po začetku bolezni.

Vabljeni!

 

Ivan Horvat, v.m.t., dipl.org.-menedž.
pomočnik direktorja

Oglejte si tudi