Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
0°C
JUTRI
13°C
3°C
Oceni objavo

Projekt PONI (Podjetno nad izzive) -javni razpis

V nadaljevanju se nahaja povezave do javnega razpisa - projekt PONI (Podjetno nad izzive), ki ga je Razvojni center Murska Sobota pridobil v sklopu Dogovora za razvoj Pomurske razvojne regije.

 

Sam razpis se nahaja na linku https://www.rcms.si/aktualno/zelis-uresniciti-svojo-podjetnisko-zgodbo-oddaj-prijavo-na-1-javni-razpis-poni-pomurje, v nadaljevanju pa kratek povzetek vsebine projekta:

  • Projekt PONI je podjetniško usposabljanje za posameznike iz Pomurja, ki želijo realizirati podjetniško idejo. Za spodbuditev podjetniške aktivnosti in uspešen razvoj poslovnih idej je namreč v prvi fazi potrebna vsebinska podpora, ki bo udeležencem na voljo s strani notranjih in zunanjega mentorja ter zunanjih strokovnjakov (svetovalcev).  
  • Projekt zajema nudenje vsebinskih podpornih aktivnosti, s katerimi se skupinam do največ 12 udeležencev hkrati v obdobju 4 mesecev zagotovi podporno podjetniško okolje, v katerem lahko uspešno razvijejo in realizirajo lastne poslovne ideje. Program usposabljanja je vsebinsko sestavljen tako, da v 4 mesecih zaposlitve na Razvojnem centru Murska Sobota udeleženci prejmejo ključna znanja s področja podjetništva, ki jih ob vstopu na samostojno podjetniško pot potrebujejo. Program usposabljanja udeleženca pelje vse od razvoja poslovne ideje, do izdelave poslovnega modela in poslovnega načrta. Hkrati ga celostno seznani z vsemi pomembnimi področji v podjetništvu. Dodatno jim projekt omogoča uporabo fizične infrastrukture (prostori, oprema) in sicer po principu co-workinga (skupne delitve pisarne in opreme).
  • Ciljna skupina so potencialni podjetniki (osebe s podjetniškimi idejami), ne glede na spol, starost in izobrazbo, s stalnim ali začasnim bivališčem v pomurski regiji. Pogoj je, da izkazujejo namen in interes za podjetništvo in da še ni bil vključen v programe Podjetno v svet podjetništva.   

 

 

  • Predstavitev projekta za zainteresirane: v ponedeljek, 31. 8. 2020 ob 12. uri v Regijskem promocijskem centru Expano, Bakovska ulica 41, 9000 Murska Sobota.
  • Rok za prijavo: 4.9.2020

 

 

SABINA POTOČNIK MAGDIČ, strokovna sodelavka

Razvojni center Murska Sobota

sabina.potocnik@rcms.si

T:+386 (0)5 908 11 45

Oglejte si tudi