Logo MojaObčina.si

Radenci

DANES
15°C
-5°C
JUTRI
12°C
-4°C

Koncert KLAPE ŠUFIT v Bakovcih!

1212
Organizator: BAKOVCI
Vstopnina: 10
DeliV Bakovce prihaja ena izmed najuspešnejših Klap na Hrvaškem,Klapa Šufit.
Nastopili bodo 10.02.2018 ob 19.00h, v Kulturnem domu Bakovci.
Vstopnice od 1.01 v lokalu Stara Mura..na igrišču v Bakovcih,Mokoš bar in na tel.041-610-412-Nives.
-Preprodaja 10€
-Na dan koncerta 15€

Nastanek Klape Šufit sega kar v leto 1992, ko je Tomislav Veršić zbral skupino nadarjenih srednješolcev na podstrešju gimnazije, kjer so začeli s klapskim petjem. Istega leta so tudi prvič javno nastopili v splitski cerkvi Gospe od zdravlja.

Leta 1994 se klapa prične pripravljati na svoj prvi nastop na festivalu Dalmatinskih klap v Omišu.

Sčasoma je klapa iz gimnazijske klape prerasla v pravo dalmatinsko klapo, ki je nastopila na številnim festivalih, obvezno pa so sodelovali na Omiškem festivalu klap. V letih 2006, 2007 in 2008 so tako trikrat zapored postali absolutni zmagovalci tega festivala, tudi naslednja leta pa so sledile največje glasbene nagrade.

Vrhunec in preboj so leta 2012 dosegli z uspešnico Ne diraj moju ljubav, ki je postala največji hit klapske glasbe. Na kanalu YouTube ima namreč že več kot 19 milijonov ogledov.

Njihove uspešnice so: Jubin te, Dvi riči, Zavezan, Proplakat će srce, Tako siguran, Nisam za tebe, Oprosti dušo, pri naštevanju pa zagotovo ne moremo mimo pesmi Kapi Kiše, zmagovalke festivala VDP Kaštela 2017, in pesmi Uzelo te nebo suncu, zmagovalke Večerov dalmatinske šansone 2017. Za to pesem je klapa posnela tudi videospot.

Več o njihovi zgodbi si lahko preberete na povezavi: http://www.scardona.hr/bio-klapa-sufit  ali njihovi Fb strani: https://www.facebook.com/klapa.sufit/?ref=br_rs

Pojavljajo se, ne le na samostojnih koncertih, temveč tudi na mnogih drugih festivalih, kot so Večeri dalmatinske pisme, Festival dalmatinske šansone, Melodije hrvatskog juga, sodelujejo pa tudi s kolegi iz drugih klap in estradnimi glasbeniki. 

Člani Klape šufit:
Igor Jelaska – I tenor, Jurica Nazlić – II tenor, Marko Lasić – II tenor, Teo Bikić - II tenor,  Ivan Bratinčević – bariton, Krešimir Grgić – bariton,  Bruno Vučica – I bas, Teo Turk – II bas in Zdeslav Mišurac – II bas in voditelj klape,edinstven Vinko Didović.


V Sloveniji imajo skoraj drugi dom, saj so nas navdušili in očarali s svojimi vrhunskimi glasovi ter nastopi. In resnično so najboljši!

Če bi želeli tudi vi pripraviti kakšen dogodek ter povabiti nepozabno Klapo Šufit, so vam na voljo spodnji kontakti! :)

Kontakt za Slovenijo in tujino:
+386 (0) 40-817-346
klapa.sufit.slo@gmail.com


Kontakt za Hrvaško:
+385 (0) 91-112-2660
klapa.sufit@gmail.com

Se vidimo!

Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!