Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
-2°C
JUTRI
12°C
1°C
Oceni objavo

gRajska vasica v Preddvoru

V okviru decembrskih dogodkov gRajski Preddvor je letos na dvorišču preddvorske graščine »zrasla« gRajska Vasica:  ob rob so postavljene lične lesene hišice, v katerih bo na voljo pestra gostinska ponudba, in oder, na sredino pa so Mačani postavili in z lučkami ovili veliko novoletno smreko. Za okrasitev so z decembrskim Korakom za čisto naravo našega kraja poskrbeli skavti. Vasico v nastajanju so si pred zadnjo letošnjo sejo občinskega sveta ogledali tudi župan Rok Roblek in občinski svetniki. 

V gRajski vasici se bodo ves teden vrstile različne popoldanske aktivnosti (od 17.00 do 19.00), vikende pa bodo popestrili večerni glasbeni nastopi (ob 19.30 do 22.00). Vstop na vse dogodke je prost, zbirali pa se bodo prostovoljni prispevki za stanovanjsko skupino Črnava. V primeru dežja popoldanske aktivnosti v gRajski vasici odpadejo, koncerti pa bodo v tem primeru v dvorani kulturnega doma. 

Popoldanski dogodki:

Sobota, 21.12.: delavnica Kamišibaj za otroke, vodila jo bo ddr. Mira Delavec Touhami iz  Kulturnega društva Josipina Turnograjska

Nedelja, 22.12.: predstavitev Folklornega društva Preddvor (prikaz kostumov in plesov ter animacija)

Ponedeljek, 23.12.: Predstavitev gasilcev ter policistov – Svet za preventivo in vzgojo v prometu, kateri vam bodo skozi animacije predstavili svoji dejavnosti

Petek, 27.12.: pevska delavnica za otroke s Sonjo Puzin iz ženskega pevskega zbora Plamenke

Sobota, 28.12.: pevska delavnica za otroke s Sonjo Puzin iz ženskega pevskega zbora Plamenke

Večerni glasbeni nastopi:

Petek, 20.12.: koncert Borta Rosa

Sobota, 21.12.: Večer popevk s Katjo Križnar in Jernejem Gašperlinom

Petek, 27.12.: koncert Janeza Ogrisa

Sobota, 28.12.: koncert Adija Smolarja

Poleg dogajanja v grajski vasici gRajski Preddvor prinaša tudi tradicionalna Potop božičnega drevesca 25. 12. ob 16h in  Tek Božičkov 26.12. ob 14.30, 4. januarja pa bo v cerkvi Sv. Lovrenca božični koncert. 

Petra Lombar Premru

Foto: Petra Lombar Premru, Josip Ekar, Visit Preddvor

Oglejte si tudi