Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
14°C
0°C
Oceni objavo

VESEL BOŽIČ in SREČNO, ZDRAVO ter ŠPORTA POLNO NOVO LETO 2019

Iztekajoče se leto 2018 si bomo zapomnili kot prelomno, saj so aktivnosti in prizadevanja za začetek gradnje Nogometnega centra Preddvor dosegla točko, ko poti nazaj ni več.

 

Po dolgoletnih prizadevanjih, da bi prišli do primernih pogojev za igranje nogometa, kot osnovne dejavnosti društva, so se stvari končno in konkretno premaknile v pravo smer. Seveda pa, kot smo sicer vajeni, nič ni šlo gladko. Lokacija v Vokah, na katero smo stavili praktično vse in vložili ogromno truda, je iz različnih razlogov postala neizvedljiva.

 

Bivšemu županu Miranu Zadnikarju (in po novem občinskem svetniku) gre zahvala, da ni vse skupaj spet zastalo. Uspelo se mu je dogovoriti z lastniki gozda na lokaciji na Sr. Beli (čez cesto v bližini Vila Bella), podpisati predpogodbe o nakupu in pridobiti prva pozitivna mnenja ključnih soglasodajalcev (Ministrstvo za okolje in prostor - ARSO, Ministrstvo za kulturo, Zavod za gozdove, Zavod za varstvo narave,…). Na zadnji, 31. seji prejšnjega mandata, 24. oktobra, so svetniki soglasno sprejeli Odlok o spremembah in dopolnitvah Odloka o občinskem prostorskem načrtu Občine Preddvor – spremembe št. 3 za NC Preddvor. Naslednji dan ob 9.00 je bila izvedena geodetska izmera parcel. Vsi vabljeni lastniki so projektu naklonjeni, z nekaterimi so bile že sklenjene kupoprodajne pogodbe.

 

Člani društva smo se aktivno vključili v predvolilne predstavitve kandidatov za župana in občinske svetnike. Dobili smo prepričljiva zagotovila, da bo novoizvoljena občinska oblast izgraditev Nogometnega centra Preddvor opredelila kot aktivnost z najvišjo prioriteto. Zelo zadovoljni smo tudi po prvem uradnem srečanju z novim županom Rokom Roblekom in svetnikom Jožem Cudermanom, saj imamo skupni cilj igranje prvih tekem na novem igrišču leta 2020.

 

Seveda pa mora naše delovanje tudi v prehodnem obdobju nemoteno potekati dalje. Treningi vseh nogometnih selekcij se v zimskem obdobju nadaljujejo na igrišču z umetno travo ob osnovni šoli oziroma v telovadnici, s tekmovalnimi izzivi zimske lige v Šenčurju pa se v tem času srečujejo mlajši in starejši cicibani. Organizatorji pa že zelo optimistično pripravljamo tradicionalni, tokrat že enajsti Smučarski in deskarski tečaj za osnovnošolske otroke med zimskimi počitnicami od 25.2. do 1.3.2019 v Kranjski Gori. Z uradnimi prijavami bomo začeli takoj po novem letu. VABLJENI!

 

Že vnaprej se vam zahvaljujemo za vso podporo in sodelovanje (tudi pri namenitvi svojega dela dohodnine za donacije) ter vas vabimo, da pri predstavnikih društva brezplačno prevzamete tudi nov društveni koledar za prihajajoče leto. Dodatne informacije pa lahko vedno dobite na naši spletni strani www.sd-preddvor.si!

V novo leto gremo tako spet polni delovnega optimizma in vsem skupaj želimo VESEL BOŽIČ ter SREČNO, ZDRAVO ter ŠPORTA POLNO NOVO LETO 2019!

 

December 2018

 

Pripravili: Marjan in Slavko A. Bogataj, Roman Rogelj

Oglejte si tudi