Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-2°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

ŠD PREDDVOR AKTIVNO TAKO NA ZELENICAH KOT TUDI PRI DELU GRADBENEGA ODBORA

Po opravljenih intenzivnih treningih v avgustu, so nogometaši dočakali tudi uradni začetek tekmovalne sezone 2019/20. Člani so prvi dve prvenstveni tekmi, proti lanskemu prvaku Bohinju in letos zelo močni Škofji Loki, izgubili, v pokalnem tekmovanju pa so premagali Kranjsko Goro in se uvrstili med osem najboljših ekip na Gorenjskem. Na trenerskem mestu članske ekipe je sicer prišlo do spremembe, saj se je dosedanji trener Iztok Pavc po osmih sezonah odločil za krajši nogometni premor, zamenjavo pa smo našli v domačem okolju, tako da se je z izzivi preddvorskega članskega nogometa spoprijel Anis Mehić.

 

Pri mlajših selekcijah, kjer sodelujemo s ŠD Visoko, je trenerska ekipa ostala enaka. Mladince in kadete vodi David Golob, njegovo dobro delo pa se že kaže tudi na rezultatih, saj so mladinci trenutno s tremi zmagami vodilni na lestvici, kadeti pa so na treh tekmah dvakrat zmagali in so trenutno tik pod vrhom. Selekcija starejših dečkov U15 je v prvenstvo vstopila igralsko nekoliko oslabljena, saj je sosednji klub iz Šenčurja v svojo sredino zvabil tri igralce, ki so bili nosilci igre v lanski sezoni. Uvod v sezono je bil tudi zato nekoliko slabši, trener Gregor Pavlič pa meni, da bodo z dobrimi treningi v nadaljevanju prišle tudi zmage. Mlajši dečki U13 so se letos številčno okrepili, z udeležbo na treningih in prizadevnostjo pa je zadovoljen tudi trener Luka Perne. Zanimanje za igranje nogometa se je povečalo tudi med starejšimi cicibani U11, tako da letos v uradnem tekmovanju lahko ponovno nastopamo z dvema moštvoma, ki jima poveljujeta David Golob in Luka Potkonjak. Luka skrbi tudi za mlajše cicibane U9, ki so v tej sezoni že nastopili na turnirju v Britofu, do konca oktobra pa jih čakajo še tri podobna druženja in tekme z vrstniki iz drugih gorenjskih klubov. Nepogrešljivi član strokovne ekipe je tudi Slavko Bogataj, ki skrbi za vratarske treninge pri vseh selekcijah.

 

Kot je že običaj, smo tudi ob začetku letošnjega šolskega leta, v sodelovanju z Osnovno šolo Matije Valjavca, za učence prve triade pripravili predstavitev nogometnih dejavnosti. Zanimanja je bilo veliko, tako da z optimizmom pričakujemo začetek nogometnih krožkov, ki so za učence brezplačni in bodo potekali enkrat tedensko v šolski telovadnici. Otroke, ki bi si želeli pridobiti še več nogometnega znanja, pa bomo seveda z veseljem povabili, da se včlanijo v klub in pričnejo s treniranjem v selekciji mlajših cicibanov.

 

Gradbeni odbor za izgradnjo Športnega parka Preddvor se je od imenovanja februarja sestal na devetih sejah, praktično enkrat mesečno. Dejaven je bil tudi v času dopustov. Projekt je razdeljen na več faz, ki bo omogočal postopno pridobivanje potrebnih gradbenih dovoljenj:

-          servisni objekt in veliko igrišče z ograjo in temelji za razsvetljavo, zalivalni sistem in vsi komunalni priključki, cestni priključek, dostopna pot in parkirišče v makadam izvedbi, zastave in javna razsvetljava objekta ter parkirišč,

-          malo igrišče, tribune,

-          reflektorji za osvetlitev igrišč,

-          asfaltiranje priključka, dostopne poti in parkirišča,

-          otroško igrišče, telovadnica v naravi ter kolesarski pumptrac.

 

Projektna dokumentacija za prvo fazo je pripravljena za vložitev za pridobitev gradbenega dovoljenja. Manjka še nekaj nujnih soglasij in ureditev služnosti. Cilj je pridobitev gradbenega dovoljenja do konca leta in sodelovanje na razpisih Fundacije za šport jeseni in Nogometne zveze Slovenije spomladi naslednje leto. Delo gradbenega odbora in vsebina projektne dokumentacije je dostopna tudi na naši spletni strani http://www.sd-preddvor.si/go-poslovnik.html.

 

Vabimo vas torej, da nas v tekočem jesenskem delu tekmovalne sezone spet podprete z ogledi vseh naših tekem in ekip tako na trenutnem domačem nogometnem igrišču Za žago kot tudi na gostovanjih. Vse dodatne informacije pa lahko vedno dobite na naši spletni strani www.sd-preddvor.si oz. pri predstavnikih društva!

 

Pripravili: Roman Rogelj, Slavko A. Bogataj in Marjan Bogataj

 

 

Povezave

sd-preddvor.si

Oglejte si tudi