Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
23°C
5°C
Oceni objavo

Jesenski ringaraja

V tednu otroka so enote vrtca Preddvor pripravile družabno srečanje Jesenski ringaraja, namenjen zbiranju prostovoljnih prispevkov za šolski sklad pa tudi medsebojnemu druženju, sodelovanju, povezovanju strokovnih delavcev, staršev in otrok, doživljanju vrtca kot okolja, v katerem so enake možnosti za vključevanje v različne dejavnosti ter spodbujanju ustvarjalnosti. 

8. oktobra 2019, v popoldanskih urah smo se na igrišču vrtca Storžek zbrale enote Storžek, Čriček in Palček ter s skupnimi močni pripravili štiri športno-ustvarjalne delavnice (športna, izdelovanje vetrnic, igre in igrače), kamišibaj, tržnico z različnimi izdelki, ki so rezultat truda in dela vzgojiteljic, bogat srečelov in palačinke, vse skupaj pa je spremljal zabavno-glasbeni program. Otroci so bili navdušeni nad dogajanjem, pod odrom so aktivno sodelovali v plesnih animacijah, peli, plesali. Izdelovali so vetrnice, na katere so bili ob koncu dneva zelo ponosni. V storžometu so nabirali in metali storže v košarico, izdelali so si svoj spiner, pa tudi znano družabno igro križcev in krožcev iz naravnih materialov, ob kateri se bo celotna družina lahko zabavala. Sončno popoldne je poskrbelo, da je dogodek obiskalo več staršev, kot smo sprva pričakovali. Glede na anketo, ki smo jo izvedli po njem, bi lahko rekli, da se jim je zdel dogodek nekaj posebnega, nekaj kar pozdravljajo in si ga želijo tudi v bodoče. Njihovo zadovoljstvo z izvedbo je bilo zelo visoko, najbolj pa so jih pritegnile delavnice, palačinke in srečelov. Prav tako so z nasmehom pozdravljali dogajanje na in pod odrom, še posebej plesno animacijo otrok. 

Jesenski ringaraja je bil dogodek povezovanja, veselja in združenja moči. Zahvaljujemo se vsem sponzorjem, ki so s svojimi donacijami poskrbeli za bogat srečelov. Posebna zahvala gre tudi vsem članom organizacijske ekipe vrtca, ki so z optimizmom, močno voljo, vztrajnostjo in potrpežljivostjo poskrbeli za odlično izvedbo dogodka. Z gotovostjo lahko trdimo, da se je v šolski sklad, namenjen vrtcu, steklo kar nekaj prispevkov, za katere smo hvaležni z srca. Hvala pa tudi vsem vam - staršem in otrokom, ki ste se dogodka udeležili, nam dali pozitivne povratne informacije in ogromno volje, idej in energije za organizacijo podobnih dogodkov. 

Bojana Kvartuh, svetovalna delavka, vodja dogodka

 

 

 

Oglejte si tudi